Ves al contingut principal

El segon impuls

Els organitzadors de la II Assemblea Nacional de Reagrupament, sota el lema "El segon impuls", celebrada ahir a Barcelona, han superat el repte amb bona nota. Els 1.352 inscrits han donat color d'unitat al Palau de Congressos de Catalunya, encara que, per motius obvis, no es respirés la mateixa alegria constituent de l'assemblea fundacional del mes d'octubre. Tot i la greu sotragada de fa algunes setmanes, amb els actuals 3.407 associats, es pot dir que l'entitat s'ha consolidat, també gràcies a l'organització durant els darrers mesos de les comissions territorials que han de difondre el seu l'ideari arreu del país.

Contemplant les fileres de butaques del Palau de Congressos, moltes cares conegudes, centenars d'anònimes, algunes d'absents, hom podia percebre el potent gruix humà de l'associació, l'immens valor de la seva gent. Fins a 653 associats han confeccionat el document "Organitzant el nostre futur lliure", veritable programa de la Catalunya lliure que els bons partricis volem. El projecte d'impuls a una candidatura electoral de caire transversal per a la qual la proclamació de la independència i la regeneració democràtica siguin l'absoluta prioritat ha constituït la idea més potent construïda des del món independentista en molts anys. Ara disposa d'un bon complement programàtic per afrontar el combat electoral.

Encara que les persones triades en la primera assemblea per dirigir Reagrupament hagin demostrat estar tan per sota de l'alçada del projecte, confiem que l'esforç i la il·lusió dels associats porti Reagrupament a fer realitat l'avui per avui complicada tasca de fer-se un lloc al proper Parlament de Catalunya. Si és així el dia de la llibertat serà més a prop.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…