Intervenir sobre el demà

L'ínclit alcalde terrassenc Pere Navarro (la darrera vegada que el vaig veure, remenava la cua per unes Jornades coorganitzades pel seu Ajuntament on havien donat instruccions que no es podien consentir intervencions en català) es va despatxar ahir contra CiU i ERC, afirmant que, en donar suport a les consultes independentistes, es preocupen pel demà i no per l'avui dels ciutadans, que és la lluita contra la crisi. Aquest senyor no sé si és conscient, però resulta difícil dir més amb tan poques paraules.

A veure si ens entenem, la crisi econòmica que ens tenalla, que els catalans patim per partida doble (arran de la desídia dels qui ens han governat les darreres dècades i a causa de l'espoli al qual ens sotmet Espanya) es deu precisament al fet que quan l'olla anava bullint però tothom ja sabia que una economia basada gairebé del tot en el totxo i la tovallola (el sector immobiliari i el turisme) no podia tenir continuïtat en el temps, ningú no va voler intervenir sobre el demà.

I precisament aleshores, polítics com l'alcalde de Terrassa, en comptes d'intervenir sobre el demà per generar les condicions necessàries per assegurar el futur, van optar per l'avui d'anar tirant, amb la típica mirada curta del gestor de fireta. I així hem arribat a la crisi actual. I si volem superar-la necessitem emprendre reformes en profunditat mirant el demà que volem: la primera i imprescindible, la de disposar dels nostres propis recursos per afrontar-la. I això, com ha quedat clar després dels darrers anys de desenganys, només és possible disposant d'un Estat propi que posi per davant els interessos dels nostres ciutadans. Cal, doncs, superar la covardia habitual de molts. Cal que alcaldes com el de Terrassa mirin de fit a fit a la seva gent i els diguin que es deixin de sentimentalismes (del tipus, no pot ser, perquè jo em sento català i espanyol) i afrontin la realitat tal com és: amb Espanya, ens enfonsem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)