Que vénen els populistes!

Davant la possibilitat que noves forces polítiques entrin al proper Parlament de Catalunya, de fa mesos sentim la següent cantarella: aneu amb compte, que vénen els populistes! En els articles d'espanyolisme meliflu d'en Puigverd, per exemple, aquest tema ha estat una constant. Els partits que ara ocupen els escons del Parlament fan zero autocrítica i van al recurs fàcil, sense pensar que si hi ha possibilitat que els nous facin forat és perquè els vells l'han deixat ben obert amb la seva insubstancialitat permanent i la seva incoherència.

Al programa d'en Cuní d'ahir en varem tenir una mostra. El nostre gran intel·lectual Raimon Obiols va ser entrevistat a primera hora. Entre les perles que va deixar anar, que l'independentisme va contra la història (òndia, encara no ens han donat prou canya! volem més i més) i que l'Espanya plurinacional arribarà en 5, 10, 15 anys (i no semblava haver fumat res). A més, va dedicar una part de la seva prèdica també a clamar contra el populisme que ve.

Un dels tertulians del programa va donar en el blanc en comentar la intervenció de n'Obiols en preguntar-se si els 400 euros regalats abans de les darreres eleccions espanyoles ho havien estat per obra i gràcia dels populismes que venien o dels que fa molts i molts anys que governen i ens han deixat en el desori actual. Per que la realitat és aquesta, si hi ha possibilitats que entrin nous partits al Parlament és precisament perquè si alguna cosa han fet els partits fins ara presents és pur populisme tacticista de curta volada.

Comentaris

  1. Quan algú desenmascara la partitocràcia actual se l'acusa de demagogia i populisme. I precisament ho fan els demagogs que juguen amb paraules i els populistes que utilitzen el poble.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas