Donar la cara per ells

L'aplicació de la Llei de la Dependència constitueix un dels millors exemples de la contradicció que suposa que els independentistes dediquin les seves energies i esforços a gestionar l'autonomisme des del Govern de la Generalitat. A banda de l'acceptació d'una invasió competencial innegable (ERC va decidir mirar cap a una altra banda per fer prevaldre el seu esperit d'esquerra), la gestió del desplegament de la llei des de la conselleria d'Acció Social que dirigeix la Carme Capdevila ha estat criticada per la manca de mitjans i la lentitud dels seus procediments. El Govern espanyol ha boicotejat reiteradament l'aplicació de les noves ajudes a les persones dependents, obligant la Generalitat a posar damunt la taula bona part dels diners que, segons els compromisos inicials, corresponia aportar a l'administració central.

Tot plegat ha difós a l'opinió pública una idea molt deficient de tot el procés. I davant d'això, un es pregunta: no seria més lògic que els independentistes ens mantinguéssim al marge, criticant les immenses deficiències que provoca l'autonomia. Que de manera punyent féssim notar la manca de recursos amb què l'espoli fiscal ens deixa per atendre necessitats tan bàsiques com les de les persones dependents. No, en comptes, d'encapçalar aquesta crítica, que a alguns dels nostres conciutadans podria convèncer sobre la necessitat de disposar d'un Estat propi, hem decidit donar la cara i assumir les crítiques de l'opinió pública sense fer cap retret a Madrid. Això és massa, ara els autonomistes ja no han de defensar les misèries que provoca el seu anar fent: ara ja tenen independentistes que donen la cara en defensa d'allò en què, teòricament, no creuen!

Comentaris

  1. Completament d'acord amb aquesta reflexió.
    De la llei de dependència, que afecta a milers de famílies catalanes, ja ni se'n parla públicament.I de mentre, els afectats, van morint per l'edat...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas