El Grup Godó, enfollit a l'atac

El febrer de 1960, algunes de les organitzacions catalanes a l'exili, com ara el Front Nacional de Catalunya, l'Estat Català o el Consell Nacional a Mèxic, s'afegiren a la campanya interior contra el director del diari "La Vanguardia" Luis de Galinsoga, qui finalment hagué de plegar. Sota el títol "Todos los catalanes son una mierda", fulls volanders encapçalats amb aquella divisa circularen per Londres en senyal de reprovació d'una actitud fatxenda, pròpia del funcionari colonial, que, per desgràcia, gent com l'actual subdirector Alfredo Abián continua compartint cinquanta anys més tard.

"La Vanguardia" ha canviat des d'aleshores: ara només és espanyola d'estil i convicció, no cal que ho digui al subtítol de la seva portada. Durant dècades ha estat el diari del poder, fos quin fos. Sempre a la centralitat, sempre amb la majoria, que el senyor Comte no és tonto i cal fer negoci. Darrerament ha emprés una campanya per terra, mar i aire contra el Tripartit. Senyal que fins i tot l'establishment ja ha dit prou. En aquest combat no se sotmet a cap convenció internacional. Utilitza tota mena d'armes convencionals i no convencionals. Si convé fer muntatges d'aficionat com el del vídeo de l'incendi d'Horta, els fa.

Darrerament li ha tocat el rebre a TV3, segurament per allò de la competència del Grup Godó amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, sigui a les ones de ràdio o a les de televisió. Fer dia si dia també la gara gara als de CiU els convé a hores d'ara, però voleu dir que els convergents seran tan suïcides de retornar-los la jugada desmantellant els mitjans públics de la Generalitat de Catalunya a benefici privat del senyor Comte? Estic convençut que no. Probablement, ells també, així que deuen estar molt desesperats davant la situació econòmica del Grup.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)