Les expectatives del conseller Nadal

M'explicaven l'altre dia que, quan el conseller Joaquim Nadal i Farreres, fill d'una de les famílies social i econòmicament més poderoses de Girona, desembarcà a l'Autònoma per llançar la seva carrera com a docent universitari (arribaria a guanyar càtedra d'història), anuncià a bombo i plateret que ell només tornaria a Girona per la porta gran. Qüestió d'expectatives. La possibilitat de tornar a la seva ciutat com a alcalde era la més atractiva: per això, abandonà la seva original militància al PSUC per passar a una opció (no m'ho invento, alguna vegada ho ha explicat ell mateix amb aquestes mateixes desvergonyides paraules) amb la qual les possibilitats de triomf augmentaven considerablement. No es tractava, doncs, de portar un projecte a l'alcaldia, sinó d'arribar-hi ell, encara que fos amb una nova jaqueta. Qüestió d'expectatives.

El conseller Nadal, doncs, en sap molt i molt, de gestionar expectatives personals. El que no tinc gens clar és que sàpiga tant de fer-ho amb les expectatives col·lectives, les esperances del nostre país. No em refereixo només als seus reiterats fracassos a nivell nacional. El passat diumenge es va declarar del tot en contra de la Consulta sobre la Independència celebrada a Girona. Va dir que aixeca "expectatives errònies". Afirmà que el que cal són "projectes clars, sortir de la crisi i un lideratge ferm que condueixi Catalunya a un horitzó de futur i no a un horitzó sense sortida".
Quan sentia aquestes paraules pensava que devia haver-me tornat boig, que no era possible que quan es referia a projectes clars, a un horitzó de futur i no sense sortida, no podia referir-se al "projecte federal" del PSC (només acceptable ja en un estat d'intoxicació etílica notable) i que quan pensava en un lideratge ferm no podia estar pensant en José Montilla (ídem d'ídem). Parlant d'expectatives errònies, aquestes dues si són dos veritables expectatives errònies. Dues veritables presses de pèl. Règim autonomista i president Montilla, game over.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)