Més sobre el Constitucional (que dóna per a molt)

En valorar els fets de divendres, un company de feina em va fer veure la llum: els grans partits espanyols no renoven la composició del Tribunal Constitucional perquè estan pendents de la sentència de l'Estatut i no volen que es trenqui l'equilibri de forces existent. El novembre de 2010, quan encara no s'haurà publicat, ja només quedaran dos jutges sense el mandat caducat. La sospita és clara, per què renunciar a xofer, dinars de treball de tres hores i sou de primera autoritat de l'Estat? És molt senzill d'entendre: si no acorden la sentència mai, podran arribar ocupant el càrrec fins a la jubilació.

Continuant en la línia surrealista. Ara es constata que el nou ponent de la sentència pertany al sector conservador del tribunal. És a dir, que aquesta serà encara més restrictiva que la prevista fins ara. Això obligarà als partits del nostre establishment a afinar la seva capacitat transformista. De pensar-hi m'ha vingut al cap aquella família que, fa uns dies, va acudir a l'aeroport de Liverpool portant l'avi en una cadira de rodes. Els parents van dir que dormia, però, en passar els controls de seguretat, va estranyar als treballadors de l'aeroport el fet que l'ancià portes ulleres de sol, així com la seva total immobilitat. En realitat, l'home era mort i la família intentava estalviar-se despeses. De seguida vaig veure en aquell avi l'Estatutet de la Moncloa i en la seva família em va semblar reconèixer la sociovergència tan acostumada a donar gat per llebre al país.

Comentaris

 1. Hola,
  Fa uns dies vaig llegir que Azaña a l'any 1932 va dirigir-se al Congreso referint-se a Catalunya indicant que nosaltres abans del 1700 erem Estat independent.
  Si es pogués trobar el document estaria bé fer-lo arribar a l'actual Congreso.
  Salut
  A3

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)