1,79%


Un dels líders del sector més fervorosament espanyolista i monàrquic del PSC, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha obtingut un sorollós èxit amb l'organització de la seva consulta particular d'àmbit municipal sobre el futur d'una de les principals artèries de la capital catalana. Ells sí que saben tocar els temes que preocupen a la gent. Després del primer dia de votacions, amb tots els mitjans públics fent propaganda, amb tots els opinadors de l'establishment comentant la jugada, amb tres milions d'euros invertits en l'organització, amb 108 punts físics de votació i amb la possibilitat de participar a través del web municipal, l'alcalde ha aconseguit la prodigiosa, l'estratosfèrica, la descomunal xifra de participació d'1,79%. Sí, sí, un 1,79%. Brutal. Un èxit, brutal.

Els mitjans de la Corporació anunciaven ahir a la tarda les dades en els seus butlletins informatius amb un eufòric, "després del primer dia, ja (observi's el ja) ha votat un 1,79%". To de gesta èpica. Impressionant. Suposo que en Bolaño jutjarà els nivells de participació d'històrics i la iniciativa d'èxit socialista sense precedents. Realment, comparat amb aquesta orgia de participació, el 8,23% de vots a la Consulta sobre la Independència en les mateixes hores a Lleida són un fracàs estrepitós, per no parlar del 21,39% de Girona, i que hem de dir del 25,68% de Sant Cugat del Vallès o del 42,45% de Vic. Aconseguit, a més, amb l'aportació voluntària, en diners i temps, no pas de milers de funcionaris municipals, sinó de gent del carrer implicada en el futur del seu país. De bons patricis.

Quin èxit el de la consulta de la Diagonal i quin fracàs el de les successives onades de Consultes sobre la Independència. Apa, els de la brigada de narcòtics, comenceu a treballar. Teniu una feinada de por. El núvol de confusió que heu de aixecar aquesta vegada ha de ser dens, molt més dens, que el del famós volcà islandès que ens està fent la vida impossible.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas