2.571,24 vegades gràcies

Ahir va tocar dia d'ensurt. És allò que ho saps, però que fins que no veus els números negre sobre blanc no t'acabes de fer a la idea. Els de Comissions Obreres ens van enviar a tots els de la feina un document Excel en el qual, introduint la teva categoria, l'antiguitat i els complements podies calcular exactament la magnitud de la catàstrofe, és a dir, la quantitat exacta de la retallada del salari dels treballadors públics aprovada ahir pel Congrés espanyol i mimèticament traslladada aquí pel nostre govern autònom (he dit autònom!?).

A mi, treballador públic mitjanet, em correspon deixar de cobrar el 2011 la interessant xifra de 2.571,24 €. I no és que no vulgui col·laborar, no (tot i que amb el dèficit fiscal ja ho faig prou cada any), però és que tinc la percepció que si tots els treballadors en actiu contribuïssin igual que un servidor, nosaltres sols arreglaríem no només el dèficit espanyol, sinó el de mitja Unió Europea (a raó de 23 milions de treballadors, una xifra total de 59.138, 5 milions d'euros), així que, tendeixo a creure que els de dalt, com de costum, se'n lliuraran de la retallada i els de sempre (les classes mitjanes que penquem) l'acabarem pagant.

Fetes les xifres, el personal del meu entorn va reaccionar amb humor càustic i lògica indignació. A mi, passat el primer ensurt, m'envaí un sentiment de profundíssim agraïment envers el president del govern, l'ínclit i mai prou ponderat José Luis Rodríguez Zapatero. Perquè, us imagineu que en comptes de negar la crisi durant tot el període preelectoral i d'haver passat del seu ministre d'economia fins a fer-lo fora, hagués admès, per exemple, un any abans l'existència del daltabaix econòmic que patim. Si així hagués estat, hauria deixat de guanyar també aquest 2010 altres 2.571,24 €! Així que, gràcies, moltes gràcies, president. 2571,24 vegades gràcies. Si podré marxar aquest any de vacances amb la família serà gràcies a vostè. I l'any vinent Déu dirà. Tocarà aprimar-se.

Comentaris

 1. O sigui, que cobres de l'ordre de 2.700 euros al mes o 37.000 euros l'any (dos cops l'any t'emportes la també bonica suma de 5.400 euros per passar unes bones vacances). I quins beneficis aportes a la societat per aquesta bonica, m'ha agradat la teva parauleta, quantitat que TOTS els treballadors (dels de veritat), autònoms, jubilats i aturats ens sembla escandalosa? Apa, després de llegit ja pots esborrar el comentari, gamarús!

  ResponElimina
 2. Benvolgut Anònim. M'agradaria guanyar cada mes el que m'atribueixes (són uns mil euros menys) i encara més tenir aquestes pagues extres. Després d'ingressar durant molts anys el mateix que el personal de neteja amb un doctorat, fa poc, després de superar una oposició, contribueixo a la conservació del Patrimoni Cultural del país. Aquesta és la meva aportació a la comunitat. Amb molta menys dedicació i formació que un servidor molts (en l'època de les vaques grasses) han estat guanyant durant anys molt més i mai no m'he queixat. Pel que fa a esborrar el comentari, encara no ho he fet en cap cas i espero mantenir-ho així mentre es guardin les mínimes formes dins aquest bloc. I gràcies per dir-me gamarús: ho trobo fins i tot entranyable.

  ResponElimina
 3. Això no t'ho creus ni tu.

  ResponElimina
 4. Jo tampoc soc economista, però crec que a l'anònim que ens vol fer por de reclamar la nostre independència si se l'hi pot dir quelcom, que ell com suposat entenedor ho bé ho desconeix o ha obviat interesadament.
  Si bé és veritat que encara espanya representa un mercat important, també és veritat que Catalunya és el mercat més gran d'espanya, el que vol dir que el que és perdés de mercat és compensaria amb el mercat intern, ja que també és reduiria les importacions provinents d'espanya, ja entenc que això és pot veure com una opinió especulativa, però no menys especulativa que dir que els espanyols no ens comprarien res.
  Quan parlem de l'expoliació fiscal, sempre ens quedem curts, doncs nomes parlem de la diferencia del que paguem i del que rebem,els susodits 22.000 mil·lions, però ben poques vegades és mencionen els impostos que és paguen i és generen a Catalunya ( IVA - Imp. de societats) i que és recapten a Madrid, m'explico Catalunya és el 18-19% del PIB i recauda el 23-24% d'impostos, Madrid és el 18-19% del PIB però recapta el 45-47% d'impostos, això vol dir que Madrid recapta un 22-23% d'impostos que no son fruit del seu treball sino que son fruit de tenir les seus fiscals a Madrid, això vol dir que cada cop que paguem les bencines, seguros, bancs, telecomunicacions i etc, paguem un IVA i una part proporcional del Imp. de societats que no s'imputa als catalans, però que en realitat també paguem, per tant el dia que tinguem estat aquests impostos s'haurien de sumar als abans esmentats, és dir fins i tot el banc santander liquidaria els seus impostos a Catalunya.
  Dir-li al anònim que la independència no és un mer objectiu, sinó qué és una eina, una eina que ara mateix té l'estat espanyol i que la utilitza per expoliar-nos, afavorir els mercats espanyols en detriment dels mercats catalans, exemples,
  prohibeix a més de vint paissos utilitzar l'aeroport del Prat ( i ens diu que que és el mercat)
  això en economia s'en diu cost d'oportunitat, vol dir que perdem riqueza al no poder competir amb igualtat de condicion que altres aeroports ( aqui en benefici del de madrid)
  Relacions amb la UE, un altre exemple on el govern espanyols ens perjudica fent servir la seva eina de ser estat.
  L'any pasat la UE va otorgar ajudes directes als pagesos del cereal, hi va subvencionar a espanya amb 144 mil·lions d euros per a les explotacions que el seu rendiment estaba per sota dels 2.900Kg per hectarea, a la pagesia catalana li corresponien un 6-7% d'aquest diners, però com la UE va donar els diners al estat, aquest va utilitzar la seva eina per territorialtzar la subvenció, va fer el promig per territoris i oh, quina casualitat, Catalunya estaba per sobra d'aquests 2.900Kg. de promig per hectarea, així que els pagesos catalan no van veure ni un euro, però la resta de espanya si que va estar un 6-7%sobre subvencionada.
  Simplement vull dir que ja podeu parlar de pasius, però el que és absolutament veritat és que l'expoliació de 22.000 mi·lions és quedan curts, la magnitud de la tràgedia de dependre d'espanya és inmensa

  perdoneu per haver-me estés masa, però no he sabut resumir-ho

  Eliseu

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas