30-M, minories que construeixen futur

Ahir vaig anar a la darrera reunió de formació de voluntaris i a l'acte de tancament de la campanya de la Plataforma per l'Autodeterminació a Sabadell. Diumenge, jornada emociant amb la Consulta sobre la Independència de Catalunya a Sabadell. Logística impressionant: 41 llocs de votació, prop de 800 voluntaris i una feina impressionant feta fins ara en la recollida del vot anticipat: més de 8.000 vots, apropant-nos al 5% del cens augmentat amb les persones immigrades i els menors de setze anys. A molts dels carrers es viu la Consulta: senyeres i cartells a finestres i balcons, als aparadors de les botigues, propaganda arreu. Els organitzadors han fet una feina espectacular, que es veurà recompensada diumenge amb uns excel·lents resultats.

La mobilització de la gent en aquests temps de desencís no és fàcil. Hi ha qui pensa, aclaparat per la crisi econòmica i de moral social i política, que no servirà de res. Prefereixen quedar-se a casa maleint el destí. No és el cas de tots. M'he trobat el veí al replà de l'escala i no s'ha contingut a manifestar-me que ell i la seva dona ja havien votat anticipadament. Com la seva parella, va néixer fora de Catalunya. S'ha animat en veure que tinc un parell de cartells penjats de la meva façana convidant al vot. Ell, m'ha dit, creu en el paper de les minories socials actives. Laboralment jubilat, veterà de la lluita pels drets socials, sap que les grans accions acostumen a resultar de la mobilització d'uns pocs. I nosaltres ja no som tan pocs. Anem fent camí i dissipant els núvol de confusió de l'establishment autonomista. Guanyarem.

Comentaris

 1. No m'estranya que hi hagi poca participació activa d'entre els passius de mena. Tampoc no tenen motivació que els justifiqui cap benefici. Entre la gran majoria dels conciutadans, no hi ha cultura política ni econòmica. Anar a votar en abstracte requereix un esforç mental que molta gent no en té ni capacitat.
  Per tant, trobo que aquestes baixes participacions des de l'inici ja són de per si un gran èxit pel fet de poder-se arribar a fer.
  Cal afegeix-hi, a més, la gent gran, que encara segueix espantada de la guerra. Vosaltres sabeu que va ser molt més criminal del que sempre s'està dient. El Franco sabia molt bé que una bona dosi de bombes aèries (era novetat!) diàries faria estralls a l'ànim de cada ciutadà. Afegeix-hi els quaranta anys de martiri diari, i ara, fent la suma total, et surt un canguelis de cal Déu.
  Per tant, i en referència amb aquesta votació de Sabadell, crec que sempre serà un gran èxit, i més si ho heu aconseguit animar de debó.
  Salut i força votació!
  Albert

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas