Esquerdes a l'ensarronada federal

El diari dels Godó, membre capdavanter de la brigada de narcòtics, en la línia de la seva darrera política de crides d'auxili a Madrid i d'advertència dels perills que vénen (el famós editorial en seria exemple i l'Antoni Puigverd, l'espanyolista meliflu, una constant piconadora) va publicar ahir una enquesta certament espectacular sobre les actuals expectatives dels independentistes. Si el novembre del 2008 la diferència entre els vots favorables i contraris a la plena sobirania de Catalunya era de 14 punts, l'octubre del 2009 havia baixat a 11 i en aquest maig de 2010 s'ha reduït a 4, en concret, 37 a 41%. Si aquesta és la versió d'aquest mitjà és que la majoria social a favor de la independència comença a ser prou clara.

Però, encara, el millor de tot, és que aquesta evolució ve cimentada especialment sobre el canvi d'actitud de l'electorat del PSC (i aquí és on en Xavier Vendrell defensa el tripartit). En aquest sentit, l'enquesta coincideix fil per randa amb la publicada el novembre de 2009 per El Periódico, on la diferència entre el sí i el no es reduïa a un sol punt i on l'evolució de l'electorat socialista era espectacular. Totes dues enquestes situen la proporció dels electors socialistes partidaris de votar sí en un referèndum sobre la independència en el 35%.

I això amb tot els líders del partit remant en la direcció (cap al no res) federal. Imagineu quin pas endavant farem cap a la llibertat quan significatives personalitats socialistes (no només velles glòries com en Jaume Sobrequés, Joan Blanch, Xavier Rubert de Ventós o Oriol Bohigas, gairebé, aproximant-se a velocitat de creuer, Ferran Mascarell) comencin a sortir de l'armari. L'engany, potser en alguns honest autoengany federal, ja no s'aguanta. El canvi cap a la llibertat és inexorable. Quan trigaran a assabentar-se'n?

Comentaris

 1. Estimat Granollacs: Veig que sovinteges les enquestes, ara bé, no manipulis i dona totes les dades: LA OPCIÓ MAJORITÀRIA DEL POBLE CATALÀ ÉS EL FEDERALISME.

  Gràcies.

  ResponElimina
 2. Algu ja ho va dir l'estiu del 2007


  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=6641

  Abstencions

  dimarts, 21 d'agost de 2007

  http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20100519/53928729662/la-independencia-logra-su-mayor-cota-mientras-cae-el-rechazo-a-la-secesion-erc-ciu-estatut-noxa-psc-.html

  ResponElimina
 3. Bona tarda, soc catala de catalunya del nord a costat de perpinya i el teu blog es interesant i m'agrada.

  VISCA CATALUNYA LLIURE i REUNIDA.

  ResponElimina
 4. Sincerament, temo el que en pugui resultar de Catalunya si un grapat de famolencs de poder pasen a tenir-lo. Si ja imposen coses com la rotulació obligatòria en català estant per sota del govern espanyol si els donen llibertat per manar al seu aire, tindrem un seriós problema.

  Valdria més intentar solucionar els problemes actuals i no fer un experiment tenint uns polítics que no servirien al poble ja que ni ara ho fan.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas