Passeig de diumenge

És un privilegi que aquesta tardor de pluges gairebé diàries s’hagi trencat finalment amb dies esclatants de sol. Massa i tot. Les muntanyes dels Ports queden fins i tot emboirades. Un esmorzar de poble, de porc i fregit. I a caminar, abans que el sol acabi de pujar. En dies així passejar pels contorns del poble és un plaer per als sentits. Els cereals ja han pujat i el verd no és tan intens com el de fa un mes. A diferència només potser dels tarongers, els tarongers són verds d’un verd intensíssim, que crida l’atenció a primer cop d’ull.

Als qui venim de ciutat, tothom ens ofereix enciams. Es veu que és el moment de l’enciam. A l’hora de dinar, fugida a la natura a la recerca d’un lloc fresc i agradable per trobar-se i petar la xerrada. En el nostre passeig hem anat a veure els amics de sempre. Felipe m’ha tornat a parlar del seu neguit: és un pagès a la vora dels setanta anys i, a casa, ningú li prendrà el relleu. Fa poc va caure aparatosament i (amb operació i ferros pel mig) ha quedat mig coix.

El destí ha volgut que el seu tractor (peça bàsica, fonamental per treballar, sobretot l’olivera) hagi fet figa precisament ara, després de tants anys d’anar-hi. Comprar-ne un altre i continuar lluitant o baixar definitivament els braços i abandonar. A Catalunya, a les terres de l’Ebre, és cada dia més dur viure del camp i les expectatives no conviden a l’optimisme. Comparar els preus del mercat amb els de venda dels productes els produeix un efecte (tot i les explicacions del Govern) completament incomprensible. De ràbia. Felipe m’ho ha confessat al final de la conversa: abans votava en blanc, ara no hi penso anar, que s'ho facin....

Comentaris

  1. Que en saps d'escriure, Granollacs!!
    És un gran plaer llegir aquestes pastorals com també les reflexions polítiques que fas. No en va conec (crec) la teva qualitat humana!!
    Salutacions!!
    Albert

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)