Referèndum: no valen excuses

L'informe del Cercle d'Estudis Sobiranistes, presentat la setmana passada pel notari i jurista Alfons López Tena, relatiu a la legalitat de la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, sempre que es plantegi com a una reforma constitucional, demostra una vegada més que, quan hi ha voluntat, s'obren camins a la voluntat del poble. Les properes eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor haurien de constituir una magnífica oportunitat per posar a l'hemicicle una majoria independentista que actuï com a tal, conscient de la seva responsabilitat en els temps que vivim.

Encara que els resultats i els pactes posteriors no facin possible una declaració unilateral d'independència (em temo que CiU serà massa a prop de la majoria absoluta com per a acceptar pressions excessives en aquesta línia), s'obri almenys la tramitació d'un referèndum. A això els convergents, espero, no podran negar-se. Perquè totes les enquestes publicades durant els darrers anys assenyalen majories que superen el 60% a favor que el poble de Catalunya pugui almenys pronunciar-se sobre la independència. Majories, doncs, prou àmplies.

I ja sé que la proposta que faci el Parlament no prosperarà, perquè el govern espanyol no acceptarà la convocatòria d'un referèndum. Però, almenys, haurem posat novament de manifest qui són els qui coarten la nostra llibertat i com és d'inviable viure en aquesta Espanya, dissenyada d'acord amb el projecte històric d'hegemonia castellana. I aquesta evidència, potser ja no podrà dissimular-la ni la nostra eficient brigada de narcòtics.

Comentaris

 1. Jo sóc més optimista, bon patrici !

  Ja veurem el resultat de les eleccions...

  Al cap i a la fi, les persones fan les lleis i no a la inversa.

  I la proposta de declaració unilateral de la independència està avançant de manera impensable fa un parell d'anys. No ho creieu?

  M'agrada el vostre bloc !

  ResponElimina
 2. Tots units per l ' independència amb Joan Laporta i Anna Arqué.
  Els espanyols intel-ligents haurien de fer com els Anglesos i mirar-se aixo de la independència de Catalunya amb uns altres ulls , com molts d ' ells fan amb ESCOCIA .
  MARC-SABATES.COM
  FC BARCELONA DE CATALUNYA //*//

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)