Retallada i espoli fiscal

Avui, encara esgarrifant pel fabulós darrer post del Dies de fúria, parlant amb els companys de feina de l'estat de coses actual, he observat que una part del personal assumeix la retallada com un fet ineluctable, com el fat dels deus, el destí, que ha caigut sobtadament i amb violència semi sobrenatural sobre nosaltres. Poca anàlisi sobre les actituds i les incompetències que, més enllà del context internacional, ens han ajudat a caure tan baix. És el fruit de la tasca habitual d'escapisme que incansablement fomenta la brigada de narcòtics. Però, més enllà dels errors d'estratègia, hi ha qüestions fonamentals que s'amaguen, fins i tot en aquests moments. Algú recorda que el fantàstic sistema de finançament que ens va vendre el conseller Castells (les promeses de millora del qual se les ha endut la crisi a la primera ventada) no servirà per tallar la sagnia descomunal del dèficit fiscal català?

Perquè molts poden pensar que està bé practicar la solidaritat amb els qui ho necessiten (que no és el cas de la immensa majoria dels espanyols), però, quan veiem el nostre propi lloc de treball perdut o els salaris rebaixats, quan es retallen les prestacions bàsiques de l'estat del benestar i encara fins i tot la inversió en infraestructures per fer més competitiva la nostra economia. Quan passa tot això, ningú recorda que necessitem urgentment els 20.000 milions d'euros (fent curt) que cada any marxen cap a Madrid per a no tornar mai més? Que, amb aquests diners a la butxaca, no caldria adoptar cap d'aquestes mesures excepcionals... I el conseller Castells, en comptes de plantar cara, d'anar a l'arrel i d'admetre el seu error de fa uns mesos, va i s'apunta al rigor en el retall que marquen els espanyols. Autonomia zero. Seguidisme total. Ara també.

Comentaris

 1. No només tenim un dèficit de 21.000 milions sino que TENIM DESPLAÇATS 100.000 llocs de treball funcionarial que ja estan creats per la societat catalana.!!! El conjunt del mediterrani te 250.000 funcionaris desplaçats a madrid que en te 600.000. Si es desfés l`estat espanyol, l' única comunitat de parla catellana que aporta diners DEIXARIA DE FER-HO ja que perdrien 300.000 llocs de treball!!! Esta clar que els catalans, valencians i mallorquins, som els ESCLAUS d`espanya, ens estan explotant però a base de bé. Quin escàndol. La indústria és la més important dels estas del ben estar (30 % de la força laboral ocupada), necesitem urgentment recuperar tots aquests llocs de treball de qualitat per a continuar creixent.

  ResponElimina
 2. Està a punt de passar. I serà fort.

  ResponElimina
 3. Bon dia,

  descobreixo blocs com aquest cada dia i cada dia m'atrauen més. Sóc dels que no he pensat mai seriament en l'independentisme i m'ho començo a plantejar com a única opció de futur, per diverses raons entre les que es compta l'afartament.

  Només demano una cosa: una candidatura unitària independentista a les properes eleccions a la Generalitat, que englobi totes les tendències polítiques i que tingui com a únic objectiu el d'aconseguir la independència. Si l'independentisme és capaç d'aconseguir això, senyors, tenen el meu vot.

  ResponElimina
 4. En aquets dies es parla molt de les subvencions a fundacions independentistes - titllada de robatori per la "brigada de narcòtics" - aquest supossat robatori a l´estat espanyol - robatori entre cometes ja que son diners dels catalans - representen des de l´any 2003 la suma de 32 millons d´euros. Fem numeros,

  37 m. de euros dividit per 7,5 m. d´habitants i dividit per 6 anys = 0,82 cèntims habitant/any, (en negatiu).

  22 mil m. d´expoli fiscal dividit per 7.5 m. d´habitants = 2.933 euros habitant/any, (en positiu)

  De pagar 0,82 cèntims a cobrar 2.933 euros per any.

  M´apunto a l´indepenedentisme dues vegades.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas