Un incapaç mogut pel vent

Pocs podien imaginar que el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero arribaria a uns nivells d'incompetència tan extraordinaris. Després del malson Aznar, aquí, molts, masses, es van fer il·lusions, captivats pel seu tarannà i per aquell ja mític "Aprobaré..." que els socialistes catalans predicaven a tort i a dret. En realitat, però, a la pètria i malhumorada fixació d'Aznar ha succeït la volatilitat absoluta, la inconsistència total, de Zapatero.

La seva capacitat de virar en els principis ha superat qualsevol experiència coneguda (en la línia marxista, però de Grouxo). Ara, ni sap de què li parlen quan algú esmenta l'Estatutet de la Moncloa. I de la seva fermesa absoluta en defensa dels drets socials ha passat en una setmana (si és que arriba) a deixar els salaris dels treballadors públics als nivells de 1994 i a llançar sobre els pensionistes i les persones dependents l'atac més virulent des de la mort del dictador.

I el que fa més ràbia no és que uns i altres (Aznar i el seu successor), no ataquessin quan calia el problema de fons del monocultiu del totxo i la tovallola. No. És que Zapatero, després de negar l'evidència de la crisi durant mesos i mesos, va passar, primer, a una política d'endeutament incomprensible i gratuïta (xecs i voreres per a tothom), i ara, a atacar els pilars del sistema de benestar social i el foment del consum per un excés d'endeutament. Era possible un canvi de sentit més radical? És un incapaç. Solbes tenia raó: era millor arribar quan abans a la categoria d'exministre de Zapatero.

Comentaris

 1. És la mateixa cançó de sempre: el nacionalisme espanyol per davant de partits i idees (España, antes roja que rota / the song remains the same). Mentre no actuem amb la major normalitat possible -fent veure que estem en un país no ocupat- i per tant passant dels espanyols, no anirem pas bé.

  ResponElimina
 2. Zapatero, eres lo más inútil que hay. Peor imposible. Nos vas a hundir a todos en la miseria.

  ResponElimina
 3. Home, anònim castellà!
  Sí que hi ha una cosa pitjor que el ZP enfonsant-nos a la misèria; hi ha l'asnarico de torn ... Son cusins germans, ja ho sé. Però preferiexo tonto abans que mal-parit!

  ResponElimina
 4. A Espanya no se le puede hundir más en la miseria, porque es la más mísera de toda Europa. Lleva siglos de genocidio con Galicia, Catalunya Y el glorioso pueblo vasco.
  Aunque los cabrones de los vascos han sabido luchar por un concierto económico digno, su principal partido el PNV ha sido más nefasto para la Independencia que CDC para Catalunya.
  Menos mal que está subiendo la concienciación de la agonía de Catalunya si seguimos así con estos políticos hipócritas "profesionalizados".
  Hay que hacer un esfuerzo de titanes para ir juntos a las elecciones todos los que VERDADERAMENTE quieren la INDEPENDENCIA. El egoísmo puede ser lo que le quite la oportunidad histórica de conseguirlo este otoño, y no en el siglo XXVIII.
  Visca Reagrupament y que los hipócritas del nacionalismo se hundan en el barro de la INDIGNIDAD.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas