Vila, frena que acabaràs a Ciutadans

El flamant futur candidat de CiU per la província de Girona a les properes eleccions autonòmiques de la tardor, l'alcalde figuerenc Santi Vila, s'ha despenjat amb unes declaracions profundament ofensives amb la sensibilitat de centenars de milers de votants sobiranistes. No és l'únic dels joves de la nova fornada que desacredita la lluita dels bons patricis: només cal recordar les paraules de menyspreu envers les Consultes amb les que ens han "delectat" fins ara l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, o el de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder (tot i que, al final, per fer-se la foto, combregués amb un acte en el que havia dit no creure només una setmana abans).

Però, és que, més enllà de la discrepància, titllar de "còmiques i grotesques" les posicions sobiranistes dins de CiU supera el llindar del bon gust. I sorprèn encara més que es faci en nom del centrisme polític. Primer, perquè insultar no acostuma a ser una posició moderada i respectable. En segon lloc, perquè qualsevol observador de la realitat sap que el centre, a Catalunya, s'està desplaçant cap als partidaris de la llibertat plena. Un mitjà tan poc sospitós com "El Periódico" ha publicat enquestes successives (novembre de 2007 i novembre de 2009) sobre el vot en un hipotètic referèndum sobre la independència: els votants de CiU que votaven SÍ passaven d'un 44,9% en la primera a un 56,9% en la segona.

El centre es desplaça, doncs. El centre és, cada dia més, dels bons patricis. Per pura responsabilitat. En canvi, Vila es mou en sentit invers. Pel que es veu primer va militar a ERC i ara s'ubica al sector nacionalment tebi de CiU. De tant caminar vers el centre es passarà de frenada. Si continua transitant en direcció contrària a la realitat, encara el veurem a Ciutadans. En la marginalitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)