Iniciativa Popular: tot depèn de CiU

El meteòric ascens electoral d'ERC el 2003 i 2004 podia fer pensar el contrari, però la veritat és que aconseguir la plena sobirania sempre ha depès i continua depenent de CiU. Com a força central del catalanisme, només quan els convergents facin el tomb definitiu i transitin el camí de la llibertat tindrem possibilitats reals d'arribar a la meta. I aquest continua essent el punt en què ens trobem. L'admissió ahir a tràmit de la Iniciativa Popular de Volem Votar, moviment que té en l'Alfons López Tena i l'Uriel Bertran les seves cares visibles, amb el suport dels Grups Parlamentaris de CiU, ERC i ICV, pot posar les coses en un tombant decisiu.

Durant els propers mesos caldrà realitzar un esforç important per recollir les 220.000 signatures necessàries per portar al ple del Parlament la votació definitiva. Ben segur, les aconseguirem. I aleshores, com sempre des del 2003, la responsabilitat determinant recaurà a mans de CiU. El Govern que aleshores encapçalarà (ningú a hores d'ara ho dubta) l'Artur Mas, haurà de decidir si el Parlament reclama o no, per primera vegada en la seva història, la celebració d'un Referèndum sobre la Independència de Catalunya. Serà aleshores quan Mas haurà de decidir si continua frustrant el país amb la seva infumable teoria del transatlàntic o si decideix llançar el repte definitiu a un Estat espanyol que ja ha donat mostres més que suficients de la seva incapacitat per acceptar la diversitat nacional. Perquè si el Parlament diu sí al referèndum, el no rotund i intransigent de Madrid portarà a les files de l'independentisme els pocs catalans demòcrates que encara aleshores no hagin vist la llum. Així sia.

Comentaris

  1. De moment, amic Granollachs, en Duran-Lleida ja ha dit que no ho frecolzarà. No crec que Artur Mas el contradigui. Hi ha massa capital pel mig per no fer-li cas. Altra cosa seria que el mullader Millet obligui al rei Artur a fer un gest que li permeti guanyar vots. Ho veig difícil que no ens treixi. Avui he sentit en Pujol i tampoc s'ha volgut mullar.
    La gràcia del cas, serà que quan el Parlament ja tingui les 220.000 firmes i les tramiti a Madrid, aquests, quan vulguin dir no, ens potenciaran prou per poder anar als tribunals internacionals a denunciar l'empresonament de Catalunya des del 1714.
    M'agradarà veure'ls la carona que faran!
    Albert

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas