Joves per guanyar la batalla (II)

Altres generacions de joves han estat decisives per mantenir la flama de l’esperança en la nostra victòria definitiva (que s’apropa i que ells saben que és inevitable. Parlo d’aquells que ja no van viure com a protagonistes la Guerra Civil espanyola i prengueren plena consciència de la nostra submissió política en plena dictadura franquista. La seva tasca, en condicions de risc personal que res no tenen a veure amb les nostres, va ser fonamental.

La celebració aquests dies dels 50 anys dels Fets del Palau ha permès recordar-los. Fa ara deu anys, l’any 2000, en un altre aniversari d’aquell esdeveniment, Josep Benet, comentava que ells i els seus enemics eren conscients d’haver perdut una guerra i de l’intent patit de genocidi cultural, però també de que tot allò no havia aconseguit desfer el poble català i que arribarien dies millors.

Les autoritats feixistes sabien que havien imposat la seva lògica a sang i foc, però també que l’enemic havia caigut a terra, fora de combat, però algun dia podria aixecar-se. Per això, en una de les seves detencions (potser els anys 1957 o 1958), Josep Benet recordava haver sentit del cafre Vicente Juan Creix: “mira Benet, aquí el problema es con quien ira la juventud, con nosotros o con ustedes [...], por esto es tan grave lo que estais haciendo, porque vosotros vais a las barriadas a dar cursos. Por esto lo de las comunicaciones, lo de la cultura; todo esto es gravísimo, porque aquí nos estamos jugando el futuro de Cataluña, el futuro de España. Quien tenga la juventud, tendrá el futuro”. No hase falta desir nada más.

Comentaris

 1. Parlant dels bons patricis joves subversius, us copio aquesta nota que m'acaba d'arribar:


  Cervesa Moritz

  Catalunya i el catalanisme continuen sent l'objectiu predilecte de l'armada mediàtica madrilenya.
  Cada dia col·leccionen nous enemics. Cada català és un dimoni en potència i ells fan d'àngel exterminador de bèsties.. Aquest mes la
  víctima propiciatòria és la cervesa Moritz.
  Por tierra, mar y aire -és a dir, des de la televisió, la ràdio i la premsa-, els mitjans de comunicació de la gran capital han començat a
  disparar contra els propietaris de la marca 'catalana', 'per haver subvencionat l'organització Plataforma per la Llengua'.
  Es deuen pensar que deu ser una plataforma atòmica.
  Com que Corea del Nord ha pactat, ara el gran perill nuclear són la Plataforma i la cervesa Moritz, que etiqueta 'exclusivament en català'.
  La família cervesera ha fet una nota pública en què surten al pas contra la campanya i proclamen 'el profund compromís amb Catalunya des de 1856'.
  'Per això donem suport en la mesura de les nostres possibilitats a diverses iniciatives adreçades a la normalització de l'ús del català i a la cultura catalana' .
  Com els fabricants afirmen, Moritz etiqueta en català 'perquè és l' idioma propi del país en el qual té l'origen, la seu social i el
  cent per cent del mercat'. Que n'és de difícil, ser normal...

  I si t'agrada la cervesa, ja ho saps!

  ...i si no...... ( també )

  Albert

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas