Sense basquitis

Ep, sense basquitis, un plaer visitar Donòstia. El temps ens ha aguantat, tot i veure el cel gairebé sempre tapat i amenaçant. Hem pogut fer la nostra, sense haver-nos de refugiar sota la pluja. Una ciutat ordenada, neta i polida (i que difícil es trobar-ne gaires que responguin a aquests tres adjectius). L’atapeïment gastronòmic de la “parte vieja”. La bellesa de l’eixample comercial per sota del Boulevard. Les platges i el curós enjardinament. Una ciutat d’aire francès i estil refinat. La seva gairebé total destrucció el 1813 l’ha feta néixer en temps d’urbanisme planificat, al qual s’afegeix la gratificant presència del mar, només enlletgida al port per la immensa estanquera de la Comandància Naval espanyola. Vigència encara en l’ús de l’euskera, sobretot parlat als parcs infantils i a les places, amb els fills. Un bon senyal.

Esperit esportiu en diumenge: la “Donostri”, competició de triatló que, ocupant la platja d’Ondarreta, ens ha fet difícil accedir a les vistes del Monte Igeldo amb el vell funicular. A dalt, un parc d’atraccions rònec però encara amb encant, amb panoràmiques fantàstiques de la badia. A baix, una ciutat bullint d’animació futbolística. Milers de banderes penjant dels balcons. La Real s’hi jugava aquella tarda l’ascens a Primera i tota la ciutat vivia l’esdeveniment amb il·lusió contagiosa. Unitat i passió de ciutat petita (180.000 habitants, menys que Sabadell) i d’un sol club: gran concentració de milers de samarretes blanc-i-blaves darrera l’Ajuntament i sortida més de dues hores abans amb càntics i en manifestació cap a Anoeta. Feia patxoca.

Comentaris

  1. Quina enveja! Enveja amb tots els sentits, de la que fa mal, vaja! Ja, ja! Precisament, amb la meva "patrícia"(es pot dir?) estavem ahir parlant d'una possible anada cap aqueixes terres de caixa pròpia... Llàstima que tot és car, però fóra bonic organitzar una expedició autocaravanista de patricis-ab-patrícies a veure terres amb identitat pròpia!
    Una abraçada, bon Granollachs!
    Albert

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas