Tot esberlant el mur (IV): Hara-kiri

Avui, aprofitant que he entrat més tard a treballar, he dedicat una estona a la meva guerra particular contra el Departament d'Educació. He parlat finalment (em diuen que ho hauria d'haver fet abans) amb el teòric contrari de la meva petició d'accés a l'expedient de preinscripció escolar dels meus fills: l'Agència Catalana de Protecció de Dades. Al·lucinant. Sóc a punt de fer-me l'hara-kiri. Després d'un primer contacte telefònic i de dir-me que em trucarien en uns minuts, parlo amb una de les advocades de l'Agència. Exposició del problema (que ja coneixen per la meva insistència en altres institucions) i resposta: crec que vostè té dret a accedir a l'expedient administratiu i que si anés al contenciós-administratiu el jutge li donaria la raó. De veritat. De bojos.

Totes les administracions que em deneguen l'accés a l'expedient es basen en la impossibilitat de difondre dades personals. I l'agència del Govern encarregada de protegir els afectats per la difusió d'aquest tipus de dades em diu que tinc dret a conèixer-les com a part interessada i que, fins i tot, tinc dret a una còpia sencera de l'expedient (ep, quan només demano els noms dels pares, mares o tutors responsables). Se m'acaben els qualificatius. Ara espero una trucada del Síndic de Greuges de Catalunya per comentar la qüestió. L'espero amb delit. Com justificaran la seva actitud ara que fins i tot l'Agència Catalana de Protecció de Dades els hi nega la raó? Tinc curiositat. Segur que trobaran un forat per continuar protegint els tramposos i, sobretot, per evitar-se feina. Quina barra, companys, quina barra.

Comentaris

 1. Que sabi que era Kafka!!!!!!!

  Cal llegir-li alguna de les seves obres per adonar-se que sabia molt bé el què deia.
  Una alternativa més assequible és la lectura profunda i exitosa de l'Asterix a "Les dotze proves". Aquest volum diu totes les veritats de l'Administració (Cal dir-ho amb majúscula perquè realment és única i irrepetible. I, alhora, universal!
  Es clar, aquí apareix una problemàtica profunda i que pot ser de mal digerir: En quina etapa estàs de les dotze proves???? Per la meva experiència, crec que malauradament, estàs entre les primeres. Tot és qüestió de comparar-ho amb l'edat que puguin tenir els teus fills...
  Per exemple, pots tenir pendent haver de defensar aquell professor a qui no desitges fer-ho davant d'un pare, el més burro de setsoles que mai hagis pogut pensar... i no cito noms....; o perdre't un expedient escolar i dir-te que mai no ha existit, bo hi tanint el fill matriculat.... o la vergonya que has de passar quan el professor et cita perquè acaba de descubrir que tots els deus del teu fill els ha aconseguit copiant d'internet....
  En fi, suposo que et queden moltes etapes "kafkano-asterixianes" per passar, amic meu!!
  Albert

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas