Els seus valors democràtics


Estan fatal. De la seva constitució pactada amb el feixisme en diuen democràcia. Diumenge passat, festa del patró d'Espanya, mentre el Borbó demanava a l'apòstol Sant Jaume que intercedís davant l'altíssim per las indissoluble unitat de la nació (en una nova mostra de l'encara vigent nacionalcatolicisme monàrquic), la seva ambaixadora a la República d'Irlanda, segons ens ha explicat Vilaweb, protestava davant el govern de Dublín per l'emissió de certes entrevistes de contingut inconvenient fetes a ciutadans anònims als carrers de Barcelona. Resulta que la Raidió Teilifis Éireann, la televisió pública irlandesa, va emetre les paraules d'una jove que afirmava no sentir-se espanyola, ni viure les victòries de "la roja" com a pròpies i que acabava reblant el seu argument amb un els "espanyols són idiotes".

I això no ha agradat a Madrid. Acostumats a girar la cara a la realitat, a ignorar que a Catalunya som uns quants que no hem sucumbit (encara) a tres-cents anys d'ocupació i que, sigui per herència o per elecció, no ens sentim espanyols, no els agrada tampoc sentir-ho a l'estranger. Estan tan acostumats a amagar la realitat que pretenen que els altres també la censurin. Què volen exactament amb la protesta diplomàtica, que la televisió irlandesa elimini les entrevistes que no els agraden o, potser, millor, fer desaparèixer directament als qui responen allò que no els agrada escoltar? És el curiós concepte espanyol de respecte a la llibertat d'expressió. És la seva manera de respectar les identitats plurals. És, en definitiva, la forma casposa i arbitrària d'entendre la democràcia que han conreat durant els darrers trenta anys. Ens volen sotmesos i callats. Santiago y cierra España.

Comentaris

 1. Estan cagats.

  Però compte, la cultura de Castella els ha funcionat durant més de 500 anys i aixó no ho canviarem mai (sempre fent servir la força, que la tenen). Pnt al tanto que quan una mala bestia es sent ferida o amenaçada esdevé molt perillosa.

  Cal que ens protegim a nivell polític, social amb unitat catalanista, sinó ens doblegaran sense miraments.


  VISCA CATALUNYA LLIURE!

  ResponElimina
 2. Crec que més aviat es tracta d'un intent organitzat per l'estat de maquillar fora el que tots sabem que es impossible de fer empassar dins: Espanya com un ens uniforme, atractivament llatí, torero i modern alhora.

  I com a intent organitzat em refereixo a prioritat de primer nivell del Ministeri d'Exteriors i dels serveis d'intel·ligència espanyols. Si ets un país estranger no pots ajudar o aliar-te amb allò que no coneixes.

  I l'objectiu es que Catalunya no es conegui i per tant no existeixi.

  ResponElimina
 3. Una mostra més de la seva curta visió de mires, si ens amaguen sota la catifa no existim. Però ja hi ha més d'una cancelleria europea que ha vist les imatges del 10-J, ara només falta que ens vagin donant suport i que no fem l'enze nosaltres, perquè com més aprop siguem de la independència més provocacions hi hauran.

  ResponElimina
 4. A ca PSC-PSOE estan movent mobles sense saber on posar-los. Això deu passar quan hi deu haver nervis dins d'una família. Mireu aquest enllaç i jutgeu!
  http://www.histocat.cat/index.html?msgOrigen=6&CODART=ART01008
  On abans El Periódico deia que el seu sondeig donava majoria independ., ara en fan un matiç i tot plegat queda amb un no res d'un 16% de descamisats...

  Em d'estar molt, molt preparats per compensar aquesta reacció d'estruç. Cal divulgar molt clarament el què està passant. Que no arribin a poder-nos tapar! Del contrari, podem caure amb un descrèdit insalvable.

  Les entitats privades no podran fer vacances aquest estiu. Cal que facin rodes de premsa amb informació actualitzada constantment. Caldrà estar molt alerta a la barrija-barreja electoralista i la nostra d'alliberament nacional. Caldrà la bona disposició dels periodistes que separin l'embolic d'informació que vindrà, o que ja està arribant.

  ResponElimina
 5. Signo, penso i pateixo cada una de les teves paraules. Això cada cop és més inestable i insuportable....

  ResponElimina
 6. La queixa de l'ambaixadora espanyola és contraproduent per als seus interessos.
  Només es posen en evidència i ens publiciten gratuïtament. Ja m'està bé!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas