Gent valenta que planta cara

A diferència dels polítics covards que ens han tocat, en Marc Belzunces és un patrici valent. No el conec, però em trec el barret. Fa uns mesos vaig sentir un dels brillants speechs històrics de l'Oriol Jonqueres ponderant tot allò que els catalans d'anteriors generacions s'havien jugat per salvar la nació i, per contrast, la petitesa de les coses que ell mateix i la majoria de nosaltres estem disposats a posar damunt la taula avui per mantenir encesa la flama. En Marc Belzunces no és d'aquests. És l'excepció. En temps de prudència, de càlcul, d'individualisme, d'anar cadascú a la seva, d'anar tirant, ell ha dit prou. I s'ha plantat. Arriscant els seus diners i el seu futur personal i professional. Em trec el barret.

Marc Belzunces va decidir que, com a bon patrici, no podia ni volia col·laborar amb la convocatòria de les eleccions espanyoles al nostre país i que, per tant, no s'hi presentaria a la mesa electoral a la qual l'havien cridat. I ara el seu cas ha arribat als tribunals espanyols. L'altre dia es va veure en judici oral la seva causa. I els mitjans de comunicació en varen parlar. Allò que més em va agradar és una part de l'argumentació de Marc Belzunces en defensa pròpia. Participar en unes eleccions espanyoles va en menyscapte del seu honor. Sí senyor. És un menyspreu total que, aquells qui ens mantenen lligats al rem ens obliguin a col·laborar de bon grat al manteniment del nostre propi esclavatge. Sí senyor, Marc Belzunces, no et conec però em trec el barret.

Comentaris

 1. Sí, recordo la notícia!!
  La llàstima és que no se'n fa gaire ressò, ni tampoc hi ha seguidors. Tornaran les eleccions espanyoles i tots els convocats a les meses, hi aniran per submisió.
  La falta de moral, dignitat o el que sigui, hi és present en tots els àmbits. Això ens porta a despreciar estrenar una peça musical d'en Granados per falta d'interès. Va ser una troballa feta en una botiga de Paris, fa uns dos anys. Sabeu on s'estrena? A Ucraïna!!

  L'última vergonya dels "nostres" comerciants de política, ha estat aquesta incapacitat de consensuar un escrit de rebuig de la sentència del TC, al "Congreso de los Disputados". Perquè aprofitar el preàmbul de l'Estatut com un escrit propi, frega la misèria pròpia i l'alièna, no...?

  Ramon Llull

  ResponElimina
 2. Jo també em trec el barret !
  Portem tan endins la condició de súbdits, que massa sovint se'ns oblida que som ciutadans europeus lliures!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas