I si fem nostra la manifestació?

Com sempre, dubtes en el camp dels bons patricis. Cal anar o no a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona? Ben mirat, de dalt i de baix, trobo que constitueix una excel·lent oportunitat per robar la cartera als polítics de l'establishment autonomista. Una ocasió de fer-nos escoltar i de monopolitzar la protesta que no hauríem de deixar escapar. Hi ha indicis que la immensa majoria dels que ens trobarem al Passeig de Gràcia de Barcelona aquella tarda de dissabte serem independentistes. El president Montilla ha dit que anirà només darrera una senyera. Molts, portarem una estelada a cada mà i seguirem el lema d'Òmnium. Altres, com la ministra Chacón, no hi aniran i tampoc no els trobarem a faltar.

Si més de la meitat dels votants de CiU i una tercera part dels del PSC, tal i com han reflectit diverses enquestes coincidents dels darrers temps, votarien sí en un referèndum sobre la independència, vol dir que la manifestació serà nostra. I és que el país està canviant a velocitat de vertigen, a desgrat dels grans partits i els seus acòlits mediàtics. El mateix dia dels fets (de la publicació de la sentència del difunt l'Estatutet) el diari del comte de Godó, abans de tancar l'incòmoda enquesta, reflectia que un 70% dels lectors considerava que la millor manera de respondre a la sentència era amb una proposta d'autodeterminació (ni nou referèndum, ni reforma constitucional, ni quedar-nos com estem). Fixeu-vos, això en el diari buc insígnia de la brigada de narcòtics.

Com en manifestacions multitudinàries anteriors del sobiranisme, en la del dia 10 de juliol els crits d'in, inde, inde-pen-dèn-cia! seran immensament majoritaris i podem fer-los eixordadors. La presència d'estelades, molt superior. I no podem perdre cap oportunitat de manifestar públicament l'enfrontament directe i la insubmissió a la legalitat espanyola. Cal lluitar en tots els fronts, encara que no siguin del tot segurs. És cert, hi ha riscos d'aprofitament pels de l'anar fent, però crec que són assumibles i que no s'ensurtiran. Hi penso anar amb els meus. Tant de bo aconseguim des del darrera una onada irresistible que s'empassi la tebior de la capçalera de la manifestació. Som una nació. Decidim nosaltres.

Comentaris

 1. 100% d´acord! Seria perdre una ocasió única. Allà hi serem!!!

  ResponElimina
 2. He viscut a Madrid algun temps i puc afirmar que allà ho veuran com una manifestació separatista per molt que hi vagi gent que no ho és (Montilla & Co.). Per aquest motiu penso que quantes més estelades s'hi puguin veure, millor.

  ResponElimina
 3. És evident que hi serem!
  Aprofitant el rescalfament d'ànim, cal que un Òmnium o Inst. d'Est. Cat. o altre distribueixi un projecte comú d'actuació d'ara endavant.
  No podem confiar amb cap partit pel senzill fet que tots estan lligats de mans al Parlament i/o al Govern.
  Cal preparar el camí a seguir d'ara endavant, la ruta, fora de l'aparell burocràtic. Hem de ser lliures de maniobrar, correctament, però sense pors ni interessos interns.
  Tenim temps? El dia té 24 hores! Sí, podem!!

  Ramon Llull

  PD: Molt bons aquests noms d'un GOS GANDUL i un PORC SENGLAR!!

  ResponElimina
 4. Permeteu-me que reprodueixi una part de l'article de l'Avui, fet per una eminència constitucionalista de França. Si després de llegir això, ningú de la Plataforma, IEC o Òmnium o altri no ho aprofita, ja no caldrà que fem res. Voldria dir que estem morts de facto.
  Llegiu:

  "...Tot i que no hi ha antecedents, el Tribunal Europeu dels Drets Humans té capacitat per jutjar l'actuació del TC si una part interposa un recurs. De produir-se el procés, el tribunal internacional, però, en cap cas analitzaria el contingut de l'Estatut ni les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol, sinó que estudiaria el procés judicial.

  “No és habitual, però no és impossible; teòricament es pot portar el Tribunal Constitucional a la Cort Europea dels Drets Humans”, afirma l'expert.

  Un dels aspectes que podria analitzar el tribunal internacional és el temps que el TC ha trigat en acordar la sentència de l'Estatut. Per a Mathieu, quatre anys està completament “fora del retard raonable” i conforma “una disfunció manifesta del sistema jurisdiccional”.

  També es poden denunciar davant la cort internacional indicis de violació de la imparcialitat per part de l'alt tribunal, ja que aquest és un requisit imprescindible en un procés judicial. “No tinc cap opinió personal sobre aquest aspecte, però si algú considera que existeix un problema en la imparcialitat, es pot portar al tribunal d'Estrasburg”, comenta el constitucionalista.

  La no renovació del TC també és un aspecte sobre el qual el Tribunal Europeu dels Drets Humans es podria pronunciar, ja que podria haver influït en el procés judicial, explica Mathieu, subratllant que únicament és una possibilitat.

  El sistema d'elecció i la composició del TC és un dels punts que més desconcerten a Mathieu. “És evident que el sistema no funciona quant a nominacions i caldria obrir una reflexió per trobar una altra fórmula més eficaç i que tregui poder als partits polítics per bloquejar la renovació del tribunal”, subratlla el doctor."

  Ramon Llull

  ResponElimina
 5. Havia entrat fins avui com a anònim, he pensat donat el meu estat d'ànim entrar com Serrallonga, espero ho accepteu.
  Ara és moment de posar la carn a la graella, el foc ja està a punt, ben alta i clara la representació independentista, tots a la manifestació, sense soroll però amb representativitat. El missatge dels Bons Patricis serà transmès
  per tot el país.

  ResponElimina
 6. Tinc les meves dubtes que en Montilla acabi anant a la mani del dia 10. Però si es presenta, serà gratificant veure'l caminar en una mani on lo que predomina es l'independentisme fet evident a traves de milers d'estelades al vent. Si mes no aconseguirem que tingui mals sons durant dos mesos i diarrea crònica.

  ResponElimina
 7. Sobretot, sobretot, no permeteu mai que els que foten sempre les manifestacions i celebracions enlaire, embrutin un dia que ha de ser guanyat per les veus, les estelades, la contundència i la presència. Que ningú pugui dir, o millor dit, que ningu pugui manipular un dia com aquest, mostrant imatges de descontrol i desordre.... que molts puguin callar la boca en aquest sentit, malgrat que sempre serà menor el nombre de participants per uns que pels altres. Jo no podré ser-hi, lamentablement, però només físicament....

  ResponElimina
 8. No hi ha alternativa. A la mani s'hi ha de anar. A l'establishment ja el fotarem fora a la tardor.

  Salut

  ResponElimina
 9. Totalment d'acord!!

  I amb l'anònim (perquè anònim??) de les 10:43.

  Això és part del que he deixat escrit al blog de 10mil:

  "Això mateix és el que jo estic dient aquests dies, que hem d’arrebatar-los la seva mani regionalista per convertir-la en la nostra mani independentista.
  Que en Monty i companyia es trobis envoltats de crits d’independència per davant i per darrere, a dreta i esquerra, que hagi de marxar fastiguejat de tant de sobiranisme desacomplexat.
  Res de defensa de l’estatut!! Que el que quedi ben clar sigui que Catalunya té dignitat i ganes de llibertat i no de sotmissió constitucional.

  També crec que aquest dictamen dels Tribunal Prostitucional ha estat fet amb molt de mirament per tal d’intentar afavorir als partits espanyols (PSC i PP) i no perjudicar al tripartit, donant-los la oportunitat de quedar com a homentes (tots) i com a no tant fillsdeputa a uns altres (PSC i PP).

  La guerra bruta per a que no hi hagi una victòria convergent ni un “resorgiment” del vot independentista és feroç i aquesta és una de les seves armes, la (in)justícia escanyola.
  M’ho deixava: tobo del tot imprescindible que a la mani es vegin junts als Laporta, Carretero, Canela, Espot, Calçada, Barrera, l’alcalde d’Arenys (perdó, tinc memòria de peix i no recordo el nom, ho sento), als nois de les CUP, Joan Blanch… i tutti quanti de l’independentisme “alternatiu""

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)