L'Estatut d'Alicia Sánchez-Camacho

Un dels elements que van fer més dura, més incòmoda, la campanya del referèndum de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya en 2006 va ser haver de compartir papereta amb els, diguem-ne, senyors del Partit Popular i els Ciudadanos d'Espanya. Un servidor tenia molt clar que a Catalunya no li convenia l'Estatutet de la Moncloa, que la dignitat del país sortiria ferida de mort d'un procés en què el tal Guerra es vantava públicament d'haver passat el ribot a la voluntat del Parlament de Catalunya. Tenia molt clar que sense dignitat no hi ha respecte i que calia votar que no. I ho vaig fer plenament convençut. Però, insisteixo, haver de compartir papereta amb el Partit Popular se'm va fer particularment mortificant.

Per això em va fer tanta il·lusió que l'Alicia Sánchez-Camacho, com a primera reacció en conèixer la sentència del Tribunal Constitucional, digués que aquell era a partir d'aleshores també l'Estatut del Partit Popular de Catalunya. Els partits autonomistes comparteixen text, des del passat 28 de juny, amb el PPC, un incòmode company de viatge. I això clarifica enormement el panorama. Que l'Estatutet, que ara és encara més diminut, sigui defensat per la dreta espanyolista a Catalunya el situa en la seva autèntica dimensió. No convé, doncs, que cap bon patrici caigui en la temptació, com en 2006, de recolzar-lo o fins de plorar la seva defunció política. Ens manifestarem, sí, però no precisament en defensa de l'Estatutet que ara, mort, inútil i escapçat, ja comparteix fins i tot el Partit Popular. Ho farem només per anar de cara a barraca amb un esclat independentista.

Comentaris

 1. La madame Sánchez Camacho té el somni eròtic de transformar Catalunya en una mena de Comunidad Valenciana. Ja s'ho farà.

  ResponElimina
 2. Doncs sí, tens tota la raó.
  És l'estafatut dels que ens volen anar dissolent a poc a poc...

  ResponElimina
 3. Estic totalment d'acord amb tu, jo també vaig votar negativament el 2006 i ara n'estic més que convençut que aconseguim la independència o la nació catalana desapareixerà.

  ResponElimina
 4. Mireu, jo encara vaig arribar a tenir una mica d'innocència i vaig arribar a votar sí. (Sí, mira...!) Sabia que quedaria de pitxa arraulideta però que encara seria fèrtil.
  D'optimisme i innocència crec que se n'ha de tenir una miqueta, miqueta... No abuséssim pas, tampoc!
  Però, esclar, al marge del TC, quan veus la manera de plantar cara de la Camacho i tots els del seu sèquit, no pots deixar de desitjar fugir cames ajudeu-me.....!!

  ResponElimina
 5. L´anàlisi de la situació és per fer-s´ho mirar i al mateix temps puger-ho sentencià.
  L´estatutet, els que no el volien ara els hi va bé i diuen que s´ha de respectar, uns altres diuen que s´ha d´acatar, però, és manifestaran per la retallada, un dels nostres té problemes amb el soci, no es defineix i diu que som una nació venent-nos fum pels vots de la tardor, l´altra dels nostres que no el varen votar portan set anys escalfant cadira, el nen dels tres escons està dubtant de l´idioma a emprar, mentretant és alumne a la universitat d´Intereconomía (sortirà graduat).
  Amb aquest camp de mines, ens cal anar plegats i ajudar als altres patricis a sortir del parany.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas