Serà històrica

Es palpa en l'ambient. Serà històrica. És el que veig en el meu entorn. Una mobilització ciutadana sense precedents. Convocatòries a dojo de parents, amics i companys de feina o de lluites. El correu electrònic treu fum. El país és madur i, com a tal, la seva gent amb un mínim de pols polític pensa sortir (gairebé) en bloc a defensar-ne la dignitat. Aquesta manifestació, a més, tindrà el caire més independentista de les que s'han conegut a la història recent. Els polítics es pensen que amb les seves rebequeries poden desmobilitzar el poble. Però no és veritat. Com diuen els Mesclat dels Borbons, "no saben fins a quin punt arribem a passar d'ells". L'estratègia dels federals de crear conflicte per desanimar la participació no ha funcionat. Fa temps que, xipollejant en el fangar, no saben el que es moure's per alguna cosa que no sigui l'interès particular. Durant el procés de Consultes, amb comptades excepcions de bona gent (que n'hi ha a tot arreu) han vist com se'ls escapava de les mans la iniciativa al carrer.

A la manifestació històrica d'aquest dissabte de juliol es comprovarà una vegada més que la única idea que, avui per avui, té força per engrescar i il·lusionar en la construcció d'un país millor, més pròsper i plenament democràtic és l'independentisme. Que només podem trobar esperança en la lluita contra la crisi disposant dels recursos propis d'un estat. En veure el mar d'estelades que els segueix, els centenars de milers de catalans que cridaran independència, el president Montilla es deprimirà, l'Artur Mas comprovarà amb els propis ulls que ja hem guanyat la majoria social i Joan Puigcercós copsarà la necessitat d'estendre la seva coherència independentista més enllà de les campanyes electorals. Una vegada més, els ciutadans els donarem una lliçó. Farem un nou pas per apropar-nos a la llibertat. Serà històrica.

Comentaris

 1. Efectivament,
  N'Al ha resumit amb tres paraules el discurs que volia escriure:
  "- I demà què...!?"
  Perquè aquesta sentència del TC és un COP D'ESTAT INSTITUCIONAL en tota regla. I, així anem, emprenyant-nos cada vegada que ens fan veure que la seva benevolènça té un límit. Així ens va des que en Colom va ser saquejat del seu Descubriment d'Amèrica (...pobres americans!) Els castellans van adquirir el costum de viure sense fotre brot, posant-se noms recargolats volent assemblar-se a una noblesa desitjada, que ni els era pròpia. Actualment, segueixen volent viure del nostre treball i, per tant, ens priven de qualsevol iniciativa que ens permeti començar a sentir-nos una mica més lluires.

  ...i demà què?
  Dilluns seguirem anant al treball a cotitzar per les arques d'Espanya... submisos i contents de tenir un treball... Tot plegat, no sigui com aquells pobres esclaus que quan els donaven la carta de llibertat, no en sabien què fer-ne...!!

  Ramon Llull

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas