Caçar en territori hostilAmb la distància de qui escolta la televisió com a música de fons, he sentit a en Joan Puigcercós afirmar que Esquerra busca el vot dels socialistes decebuts de l'impossible model federal. Set anys d'estratègia enfollida de submissió de facto a l'autonomisme per arribar a aquest moment, per forçar aquesta disjuntiva. Per assolir el temps en què, suposadament, el fracàs del model que defensa històricament el PSC podia posar el 35% dels votants independentistes d'aquest partit en el radi d'acció dels republicans. Som en l'èxtasi de la priorització de l'eix ideològic sobre el nacional. Una altra mostra, novament, de la voluntat de l'actual direcció de mantenir-se en l'error, de ser incapaç de llegir ni els temps ni les fórmules que calien per assolir la majoria social.

Perquè ara precisament, quan tot sembla abonat per a aquesta invasió de l'espai electoral federalista que fins ara conreava en exclusiva el PSC, ara, dic, Esquerra comprovarà com gairebé tots els votants socialistes que desertaran (en massa) ho faran en direcció a Convergència i Unió. És a dir, no es guiaran per la seva hipotètica adscripció a l'eix ideològic, sinó per altres consideracions. Paradoxes del destí, ho faran no precisament perquè CiU hagi practicat set anys de submissió al PSC, sinó per tot el contrari. I, entretant, Esquerra perdrà la meitat de l'electorat independentista que li era natural. Emprendre aventures en territori hostil mentre el teu castell es troba inerme i desproveït de subministraments és una veritable temeritat. Quan tot hagi passat, uns altres hauran de reprendre l'herència de Macià i Companys i començar des de zero.

Comentaris

  1. Sembla mentida com s'han pogut carregar un partit amb tanta història. No n'han deixat ni les sigles. Amb tot, és la seva única sortida. No poden ara fer un viratge perquè encara seria menys creible. Crec que es conformen a no perdre els que, més o menys, han estat d'acord amb la seva estratègia. Si viressin, potser els perdrien a tots, deuen pensar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)