Dies de platjaAnar a la platja amb infants obre nous horitzons. Els meus són encara en l’etapa en què cal organitzar una mica el joc (un d’ells, em diu: tu has de posar les regles, que ets l’adult). Així, doncs, els pares portem uns quants estius fent un màster d’arquitectura militar en sorra. En contradicció amb l’afany constructiu dels grans, és curiós l’atractiu que la destrucció del castell que tanta estona ha costat construir, l'ensorrament d'un bon cop de peu, exerceix en la mentalitat dels nens.

La platja com a escenari infantil permet observar les evolucions d'allò que podríem denominar el nen/nena enganxifós. Potser és el més normal del món, però a nosaltres no ens ho sembla. Deu ser que els nostres fills juguen molt entre ells i s’entenen força. Sempre que anem a la platja, però, topem amb un infant que, sol com un mussol, ataca la intimitat dels nostres i acaba obligant-los a fer el que vol, expropiant, a més, els seus estris de platja. Un nen o nena que, una vegada fetes les presentacions, és absolutament impossible treure-te’l de sobre, mentre els seus pares passen de tot (i així, vas pensant, sortirà la criatura). Potser que nosaltres som poc sociables. O que no ens fa gràcia que ens dirigeixin. Que som independents. Però, sempre acabem preguntant-nos perquè, a totes les platges, hi trobes el nen enganxifós?

Comentaris

  1. Jo crec que és perquè els teus fills es vagin acosutmant a la idea que, d'aquí no gaire anys, aquest nen enganxifós apareixerà en campanya, aconseguirà ser el nou alcalde/president de la diputació/conseller de torn i així ja no els vindrà de nou que algú que ells no volen, creient-se en el seu dret, els prendrà el que vulgui i en farà l'ús que vulgui... i encara li haurem de donar les gràcies per fer-ho pel nostre bé.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas