Encara ens envien a l'exili

Fa uns dies, Catalunya va derrotar l'Argentina per tres gols a zero i es va proclamar campiona, per primera vegada en tres participacions, de la Copa Amèrica, competició organitzada per la Confederació Sudamericana del Patí. De tots és ben coneguda la lluita que la Federació Catalana de Patinatge va emprendre fa anys per tal d'assolir el reconeixement internacional per part de la Federació Internacional del seu esport. Amb fermesa de bons patricis, els directius de la Federació Catalana s'han aixecat després de cada garrotada de l'Estat espanyol (que hi ha abocat tots els mitjans als seus abast, legals i il·lícits) i han tornat a enarborar l'estendard de la nostra dignitat en l'àmbit esportiu.

Ben mirat, el fet que l'actual escletxa que ens permet respirar en l'àmbit internacional (encara que només sigui en aquest esport) sigui la participació en les competicions sudamericanes de patinatge no deixa de tenir el seu punt nostàlgic. Amèrica fou el 1939 i immediatament posteriors el destí de milers i milers de catalans malferits per la desfeta de les llibertats al nostre país. Ara, setanta anys més tard, ens acull novament en el nostre exili esportiu. L'exili a què ens obliga la mentalitat totalitària dels espanyols, incapaços d'entendre la nostra voluntat de ser. La nostra voluntat d'existir en el món i de projectar-hi els nostres valors. Encara ens envien a l'exili. Els queda poc temps.

Comentaris

 1. I, Amèrica va ser la terra descoberta d'un català anomenat Cristòfol Colom... o sia que és casa nostra per essència, i excel·lència.
  Per cert, fa uns dies, hi varem ser a la seva casa natal, a Barcelona, es clar!

  A reveure, fins finals de mes! Vaig a salutar els gals irreductibles del nord! Qui?

  ResponElimina
 2. No havia caigut en aquesta associació. Preferiria que des de la pròpia Catalunya fóssim prou valents per a tirar endavant l'Estat propi sense necessitat d'exiliar-nos!

  ResponElimina
 3. Moisès (política colonial)11 d’agost de 2010 a les 18:21

  Totes aquestes malifetes perpetrades aquests últims 7 anys pels espanyols, refermen la meva teoria de què els federalistes catalans més que uns ingenus, el que són és uns pocavergonyes i uns malintencionats.
  Per ni dir paraules és grosses.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)