La llengua en la qual tots ens entenemM’havia fet el propòsit de mossegar-me la llengua durant els cent primers dies de la presidència de Sandro Rossell. El problema és que estic a punt de morir enverinat per un excés de contenció. A hores d’ara, sense arribar als dos mesos, acumula un seguit de despropòsits tan considerable que en Giralt i la brigada de narcòtics ja podrien muntar-li una moció de censura si volguessin. Evidentment, no ho faran. Només faltaria. S’alimenten tots plegats de la mateixa menjadora. L’argument pel qual el president de Barça ha bandejat la llengua catalana en la seva intervenció a la trobada de penyes d’enguany, però, excel·leix, pel que fa al nivell d'imbecil·litat, entre les seves primeres accions com a president (competint amb la paiasada de la promoció del pernil extremeny). 

Rossell diu que l’espanyol és la llengua en la qual tots ens entenem. Brutal. Jo pensava, estava convençut fins ara, que es tractava de construir un club amb pretensions d’abast mundial. Què estén la seva influència per Àsia i practica la solidaritat a l’Àfrica. Però no, l’actual president pensa bàsicament en un club espanyol. En prendre aquesta opció ignora tots els aficionats del club que no practiquen la llengua de l’imperi. Però, sobretot, en triar una llengua aliena per bandejar la del nostre país, deixa de banda les senyes d’identitat més pròpies del club. Per a que els espanyols siguin del Barça no cal que el club deixi de ser català. El Barça més català de la història ha estat el més admirat a l’estranger. El club s’ha fet gran a través dels valors de catalanitat que ha representat històricament. Bandejar-los ara és fer-se petit. Entendre això, però, és segurament massa difícil per a la capacitat de l’actual president.

Comentaris

 1. En Rossell és el català ideal. Obedient, submís, que vol quedar bé amb els espanyols, que odia la seva condició nacional i amb complex d'inferioritat. Aquest noi fara carrera.

  ResponElimina
 2. No m'estranya que en Guardiola no hagi volgut signar un contracte mes enllà d'un any. S'ha de suposar que aquest botiflerisme Rosellista afectarà directament el govern de la institució i Guardiola es massa llest per lligar-se a un projecte que es comandat des de La Caixa, La Vanguardia i la Federació espanyola de futbol institucions aquestes que pensen que el Barça no ha de ser ni massa català ni massa bo per no molestar als espanyols.

  ResponElimina
 3. Mhe fet el mateix propòsit i tinc la mateixa sensació.
  Per cert, campanya en marxa:

  http://www.racoblaugrana.com/2010/08/26/campanya-de-protesta-per-la-marginacio-del-catala-a-can-barca-desde-racocatala-cat/

  Plantem-los cara.

  ResponElimina
 4. Patètic, sembla mentida que encara es faci servir aquest "argument"

  ResponElimina
 5. N'ENTENC LES PENYES,PER QUINT SET-SOUS VAN AGUANTAR I ACEPTAR AQUESTA HUMIL-LIACIO?,TAN COSTABA FOTRE EL CAMP?.
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina
 6. Aquest home pretén destruir, amb el ferm suport dels mitjans dels grups Zeta i Godó, el llegat catalanista del Joan Laporta. Fixa't que CAP mitjà ha parlat d'això. L'únic mitjà que n'ha parlat, un nascut fa ben poc. www.racoblaugrana.com. Te'l recomano, és l'únic que s'atreveix a posar en dubte fins a quin punt pretenen destrossar el Club tota aquesta colla.

  ResponElimina
 7. Benvolgut Albert, ja he afegit Racó Blaugrana a la meva llista de webs de bons patricis. Moltes gràcies pel suggeriment.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)