L'obra de govern socialista a l'Edat MitjanaEn una mena de romanalla feudal, la societat tortosina, com la d'altres importants poblacions catalanes dels segles XV i XVI, va patir amb cruesa la violència de les lluites de bàndols nobiliàries. En destacaren famílies com ara els Oliver de Boteller, els Despuig, els Jordà, els Sebil, i tants d'altres, sempre amatents no només a manifestar públicament el seu poder a través de la religiositat, l'art i la despesa sumptuària, sinó també a defendre el seu honor i el seu patrimoni amb les armes a la mà. Allò que no podien sospitar els protagonistes d'aquelles batalles campals és que, segles abans del naixement de l'ínclit Pablo Iglesias, ells ja militaven al Partit dels Socialistes de Catalunya. Sí, sí, així de fort.

És el cas que aquests darrers dies (i dura ja mesos) he seguit a través la televisió local de Tortosa mitjançant un anunci de campanya del PSC. Sota la rúbrica Fets, se segueixen tot un seguit d'imatges i noms d'instal·lacions ideades, projectades, executades i inaugurades amb aportacions de molt diverses administracions (Ajuntament de Tortosa, Consell Comarcal del Baix Ebre, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya, Gobierno de España, Unió Europea), però que el PSC de Tortosa patrimonialitza visualment com a exclusivament seves. La part més extraordinària (la que m'ha portat a la conclusió de l'inici d'aquest apunt) és aquella en què, amb una panoràmica de l'entorn de la catedral tortosina, apareix la frase "Nucli antic". No remodelació, reforma o restauració del nucli antic. No, no. Directament, nucli antic. Companys, cal mesurar la propaganda. En excés resulta hilarant.

Comentaris

  1. Esclar, gran Granollachs!, és el nucli-llavor dels antics sociates, la llavor d'on es van alimentar els progres actuals....!! i, pel que veig, amb retrat 3D i tot.... que moderns...!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)