M’importa un raveMelilla. Melilla. Melilla. A tot arreu parlant tot el dia de Melilla. No només als mitjans espanyols que esputen el seu nacionalisme agressiu per tot arreu. No, no. També als nostres. A TV3, per exemple, han tingut els sants pebrots d’enviar-hi fins i tot un enviat especial. A les tertúlies de la nostra, parlen dels marroquins com dels “nostres veïns”. Aquí, a Catalunya, de veïns només tenim andorrans, espanyols i francesos. Els marroquins ens són sovint veïns, però només d’escala. L’stablishment català i la seva brigada de narcòtics són realment la pera. Ara pretenen que ens preocupem pel futur de les places africanes dels espanyols. És absolutament increïble.

Un territori colonitzat pateix problemes molt punyents. No només la simple impossibilitat de dirigir el propi destí lliurement (que ja és prou humiliant per a qualsevol unitat o comunitat humana) sinó, a més, una salvatge detracció de les seves energies humanes, intel·lectuals i, sobretot, econòmiques, a benefici i enfortiment del colonitzador. Quan això passa en temps de crisi, a més, resulta especialment feridor i posa en qüestió els elements de benestar més bàsics dels colonitzats. A Catalunya, però, a més de tot això, ara ens hem de preocupar també pels problemes de la metròpoli pel mantenir les restes del seu imperi africà dins la indissoluble unitat de la nació espanyola. Repeteixo, és absolutament increïble. Ja s’ho faran... Escrit aquest apunt, no penso dedicar al tema ni un minut més de la meva atenció.

Comentaris

 1. Indigna l'actitud de la presumpta televisió nacional de Catalunya, el tarannà espanyolitzant dels informatius deixa clara la vocació de comunitat autònoma del govern actual. Melilla, esdeveniments trivials a l'Espanya profunda, seleccions espanyoles.... això és TV3.

  ResponElimina
 2. El tractament que TV3 està fent de tot el que està succeint a Melilla és lamentable i una mostra més de l'espanyolització on ha caigut. Sembla una televisió espanyola en català.

  ResponElimina
 3. A mi també m'importa un rave, i em preocupa que la nostra televisió hi dediqui tan temps

  ResponElimina
 4. I qui parla de Neopatria, qui?

  ResponElimina
 5. Ja ho vaig pensar el primer dia: Això de Melilla em cau lluny.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas