Nebrera, insconstitucionalSegons recull la premsa digital, Montserrat Nebrera (impulsora de l’artefacte polític de futur dubtós denominat Alternativa de Govern) ha afirmat que més endavant (millor més endavant que mai, no podíem demanar tant) Catalunya haurà de fer un referèndum per preguntar els seus ciutadans quina relació volen mantenir amb Espanya. Crec sincerament que aquesta dona no ha entès res. Ella, jurista reconeguda, constitucionalista experta, ha llegit la sentència del Constitucional espanyol i l’exègesi que en fa, per exemple, el seu gran intèrpret i reconegut bruixot Francesc de Carreras? Nosaltres, els catalans, no podem decidir quina relació volem mantenir amb Espanya. En formem part per dret de conquesta i obra i gràcia de la Constitució de 1978, redactada a l’ombra de les baionetes franquistes. Som un element indestriable de la indissoluble unitat de la nació espanyola.

Això vol dir que els elements bàsics del funcionament democràtic no serveixen quan es parla d’Espanya. L’Estat del que formem part és una força tel·lúrica sobre la qual no es permeten qüestionaments de cap tipus. Preguntar els ciutadans si en volen formar part, si accepten una adhesió lliure, seria el mateix que desfer el camí de sang i destrucció encetat ara fa cinc segles. Espanya s’ha fet així. I, tal i com ens acaba de recordar el Tribunal Constitucional espanyol, s’agrada a sí mateixa així. Està encantada d’haver-se conegut. Montserrat Nebrera sembla massa influenciada pel pensament democràtic occidental. Hauria de deixar aquestes influències tan alienes a l’esperit espanyol. Si no ho fa, l’acabaran expulsant del món de les essències que fins ara ha professat amb devoció.

Comentaris

 1. Doncs, sí, ja sóc aquí, procedent de terres que ja ben poc parlen l'"español": Les Terres Basques. Des d'Irunya, passant per Donosti, Bilbo i Gasteiz, entremig de llocs interessants com tota la mateixa costa: Bermeo, la Villa de Dª Maria Díaz de Haro (el dit Portugalete) i un cert etc.... tot preciós, optimista, net. País que rutlla.
  Jo encara no hi havia estat mai per motiu de visita. Quan s'hi va per feina, almenys jo, no estic per gaires observacions. Així que varem aprofitar les nostres ganes en comú dels dos i hi varem fer capvuitada...

  M'imagino que la majoria de tots vosaltres ja hi heu fet estada i, per tant, ja en teniu una idea ben exacta d'allà. Per tant, i sortint de valoracions internes del país, el que, per a mí, evidencia molta diferència amb els veïns opresors és el color verd: Des que surts del País Basc fins que no entres a Catalunya, tot és erm, amarronat i grisós, cremat. Hi ha una fantasia delirant a la vora de Saragossa que es diu "Mar de Aragón"!!!!!!!!!! Mentrestant, varem veure uns toros (potser una cinquantena!) morint-se de calor dins d'un vallat sense ni cobert per guarir-se dels 44ºC... Que baixi Déu i els faci justícia...

  ResponElimina
 2. Tot i que el seu vot dubto que fos favorable, almenys demana la celebració d'un referèndum. PSOE i PP s'estan quedant sols a Catalunya negant un exercici democràtic. I no les tenen totes a can PP, que tenen por de perdre vots amb la Nebrera! Segurament ella, si es presenta, no entrarà, però potser serveix per a rebaixar algun vot popular!

  ResponElimina
 3. Doncs a mi em sembla molt, molt positiu. L'independentisme ha de créixer. I el fet que, fins i tot, en els cercles de la dreta Catalana comencin a aparèixer persones rellevants que admetin públicament que Catalunya no és ejpanya, és un altre pas endavant.
  Ja sé que la Nebrera no ha dit explícitament que "Catalunya no és ejpanya", però al missatge del referèndum, la idea hi és implícita. Precisament per la constatació de com pensa ejpanya.
  Jo no la penso votar.
  Però t'asseguro que no penso fer cap comentari despectiu sobre el seu projecte.
  Quan més civilitzada sigui la "nostra" dreta, més avancem cap a la llibertat.
  Salut,

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas