Autèntica misèriaEl dèficit de la Generalitat de Catalunya està arribant a dimensions estratosfèriques. Les agències internacionals rebaixen la qualificació del deute català. Les nòmines comencen a perillar. El bloc d'en Salvador Garcia-Ruiz va fer una anàlisi acurada i brillant els darrers dies. Això tot i que, gràcies al saberut i prestigiós conseller Antoni Castells, gaudim del "millor finançament de la història" (que, com sempre repeteixo per als desmemoriats, succeeix els millors finançaments de la història anteriors dels governs de CiU). La situació es dantesca. Tot i així, ni una paraula sobre l'espoli fiscal que pateix el país. La culpa és del món mundial. El conseller, desesperat, fins i tot ha començat a amenaçar les entitats creditícies. Aquest és el marc en el que, en certs graons de l'administració, es mantenen pràctiques de jutjat de guàrdia, pròpies dels pitjors temps de les vaques grasses. M'ho han explicat de primera mà. D'una administració pública a Catalunya. M'ho crec.

Ell és un administratiu eficient. Amb cultura professional comercial. Fins ara, batallava amb cada proveïdor per aconseguir els millors preus. Fins ara, dic. L'altre dia li van rebutjar un pressupost de 9.000 € per adquirir material elèctric de les mateixa marca, característiques i prestacions que un altre que els superiors dels seus superiors han decidit atorgar a un venedor "amic" per un valor de 21.000 €. L'agost va cobrar una nòmina de poc més de mil euros, cent menys que abans. El mateix que quan va iniciar la seva vida laboral, fa més d'una dècada. Amb el que l'administració ha despilfarrat en una sola factura, podria haver mantingut el seu moderadíssim salari durant 120 mesos, és a dir, 12 anys. Potser és un cas aïllat. Però, crec que no. Cal fer neteja, molta, moltíssima neteja. D'entre els d'ara i també dels d'abans. I no demanar segons què als treballadors públics.

Comentaris

 1. Gràcies a Déu no és un cas aïllat però són pocs els funcionaris que realment són conscients que gestionen els recursos i els diners de tots nosaltres. Al Regne Unit un funcionari és un "public servant", el nom ho diu tot.

  ResponElimina
 2. Precisament, acabo de rebre una conferència d'en Jaume Vallcorba sobre aquest tema. Esgarrifós!!
  Copieu l'adreça i escolteu-lo:
  http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1

  A qui no se li encengui la sang és que està mort.

  Mentrestant, Mas, Puigcercós i altres van dient que cal ser prudents a l'hora de fugir d'Espanya.

  ResponElimina
 3. L'enllaç que ens proposen l'Arnau Estanyol i en Ramon Llull és senzillament impressionant. Realment, cal fer-ne la màxima difusió possible!

  ResponElimina
 4. Impressionant però un estat normal dins l'UE i l'OTAN hauria de tenir un exèrcit normal com Holanda o Dinamarca.

  ResponElimina
 5. No tenen cap escrúpol ni vergonya. La gent normal nmo podríem dormir ni mirar a la cara a la gent de nostre entorn si portéssim a terme pràctiques com aquesta. A vegades dubto fins i tot que se'ls pugui definir com a persones.

  ResponElimina
 6. Els polítics catalans ens estan ensorrant.
  Ara, no queda clar si és amb voluntat o per incompetència.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas