Ignorar aquell parell de desgraciats

Més enllà dels errors que en pogués cometre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'anomenat cas Centelles, esclatat fa uns mesos, va posar de relleu (a més del fet, cabdal, que l'Estat espanyol és enemic objectiu de la integritat del nostre Patrimoni Cultural) la profunda cara dura i la misèria humana més absoluta que caracteritza els fills del gran fotògraf republicà Agustí Centelles, autor d'algunes de les instantànies més conegudes de la Guerra Civil de 1936-1939 al nostre país. En resum, el seu comportament mancat de qualsevol escrúpol moral. Portar les fotografies que el seu pare va arribar a encarregar salvar a uns amics, fins i tot fora del país, per escapar del franquisme, a l'arxiu que perpetua encara avui el segrest per dret de conquesta de la memòria de la repressió i l'espoli sobre els republicans, és un dels actes més repugnants que es puguin concebre.

Per això resulta incomprensible que, cada vegada que cal fer memòria gràfica de la Guerra Civil espanyola, vingui o no a tomb, TV3 es dediqui a cridar els fills de l'Agustí Centelles per fer-los propaganda sortint gratuïtament. Que els donin negoci. Com si ens haguéssim de congraciar-nos amb ells. M'és igual que se citi el seu pare. En Centelles pare era una persona digna i admirable; ells no són precisament un model a imitar. L'altre dia, per exemple, els van fer la gara-gara per recordar el nom d'un carrer dedicat durant la guerra a un militant del POUM mort al front d'Aragó el setembre del 1936. Si us plau, als autors d'un acte de baixesa moral irreparable a la memòria, primer del seu pare i després del conjunt del país, no els torneu a convidar mai més a la televisió pública catalana. Deixeu que es rebentin en festes privades els diners que han cobrat dels espanyols per la seva traïció.

Comentaris

 1. Veig que coincidim. Quan els vaig veure a la TV vaig esclatar, i la parenta amb va dir: Què et passa?; que què em passa? que en qualsevol altre país ja els haurien afusellat per traïdors! Se'ls hauria de fer el buit total a aquell parell d'edípics!

  ResponElimina
 2. TV3 és una cova de sociates espanyolistes casposos.

  ResponElimina
 3. Totalment d´acord amb els companys. Indignant
  tot plegat.

  ResponElimina
 4. Tens tota la raó, indignant.

  ResponElimina
 5. El que han fet amb TV3 els darrers anys no té nom.
  Evidentment hi ha excepcions: Caçadors de paraules o Adéu Espanya. Això sí, excepcions.

  ResponElimina
 6. El primer que ha de fer el nou govern és començar a implantar canvis importants a TV3. S'ha convertit en una televisió espanyola en català. Fa temps que ja no miro res per TV.

  ResponElimina
 7. ... i tot plegat, diria jo, que de la mà de la Terribles.
  TV3 ha caigut al fons del pou de la desinformació i de la ignorància profesional, suposo que duts per una gernació de periodistes "progres" sociates i una Facultat de periodisme nefasta. Algun d'aquests hi deu disfrutar intercalant Centelles. Aquests Centelles, molt desorientats, estan essent assessorats per un tal Gasca, intermediari diabòlic.
  Mentrestant, en Tresserras, ha anat intentat endreçar TV3 amb una llei semblant a la de la BBC. Però, resulta que aquí cap polític recull l'esperit d'una llei, sinó que l'aprofita per tergiversar-la al seu interès, com amb la del cinema.
  Respecte dels germans Centelles, no cal parlar-ne més. És com dir que la merda fa pudor. Es clar que sí!!

  ResponElimina
 8. Jo també vaig fer un renec al veure com TV3 es dedicava a promocionar aquells traïdors.

  ResponElimina
 9. I ara prepareu-vos... fins el 28N, TV3 serà una perpètua Festa de la Rosa que enaltirà les glòries de l'Estimat Líder.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas