Rocío, si beus no declarisAmb aquest que llegiu, no he pogut més que unir-me a l'apunt d'ahir d'en Salvador García-Ruiz. Aquesta dona, ens pren per idiotes, potser? Ahir el seu col·lega de partit, el meu alcalde, Manuel Bustos, alertava amb la seva cara més malenconiosa de la dramàtica situació de morositat en què es troba l'administració pública. No hi ha un duro. Francament, Patxi López no presenta la mateixa cara d'angoixa, mentre dirigeix amb mà ferma el seu govern nacionalista espanyol a Euskadi. Gestiona el seu concert econòmic amb una alegria i una lliure disposició de recursos envejable. I el PSC ni piu. A Catalunya, en canvi, les coses no són ben bé iguals. Com tothom sap (inclosa Convergència i Unió), el concert econòmic aplicat al nostre país és inconstitucional. Simplement, perquè no gaudim del reconeixement dels drets històrics que emparen el cas basc i navarrès. Això, tot i haver edificat històricament una de les primeres hisendes públiques d'Europa, activa i puixant entre 1356 i 1714.

Ara, però, som en l'any II del millor sistema de finançament de la història, que succeeix els millors sistemes de finançaments de la història pactats per les Gestories de CiU. Tot i la fantàstica negociació tripartita del nou sistema de finançament, la situació actual de la hisenda de la Generalitat es de fallida tècnica. Si com diu la diputada socialista i responsable d'economia Rocío Martínez-Sampere, el nostre sistema acabarà essent equivalent al del concert, com és que anem tan malament? Perquè crisi, crisi, també hi ha a Euskadi, no? És un problema de simple incompetència per part del conseller Castells? Llancem els diners? Segurament, una mica, sí. Però, sobretot, el problema és que l'espoli fiscal continua i continuarà. I no ens el podem permetre. Perquè, Rocío, una pregunta. Una cosa que no acabo d'entendre. Si els resultats acabaran essent els mateixos, perquè sempre us heu oposat i us continueu oposant al concert econòmic? Si el concert no és federal, perquè accepteu el mateix resultat per una altra via? Qui els entengui que els compri. O no.

Comentaris

 1. No deia l'Iceta que era un sistema intergalàctic, megaespectacular i quelcom més? Els socialistes i els del pp d'Euzkadi pensaran que els seus companys catalans són imbècils.

  ResponElimina
 2. Fa uns minuts he deixat aquest comentari al Nació Digital:

  Espanya = narcòtic

  Gerard 1410, 14/09/2010 a les 08:59

  La independència és la base de la interdependència. És a dir, que la interdependència no existiria si no existís la independència.

  Per això l'estat éspanyol és interdependent, perquè és independent. I per això Catalunya no és interdependent, perquè no és independent. El motiu final és que Catalunya és invisible dins d'Espanya, perquè Espanya la fa invisible i soluble com a nació, per la indissolubilitat constitucional, o no, espanyola.

  Que bé que he quedat, dona Rocio. Salutacions.

  ResponElimina
 3. Crec que és més gestoria ara (que hi ha un gobierno "amigo") que no pas l'època de convergència, sense prou força a madrid. Per la resta, totalment d'acord.

  Felicitats pel blog

  Xavi de Breda

  ResponElimina
 4. Fa temps que han perdut la vergonya de posar-se davant d'un micròfon i mentir descaradament. Si tinguéssim uns peridistes com cal, després d'aquestes paraules, amb xifres, desmuntarien una mentida tan gran com aquesta. Ens prenen directament per imbècils.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas