Tot esberlant el mur (VII): prevarica que fa fortEncuriosit. Demà visito l'assessora jurídica del Síndic Municipal de Greuges de Sabadell. Encara que sabeu que predomina en la meva visió del món un marcat criticisme envers l'administració (no em falten raons, sóc funcionari), he de reconèixer que he rebut una atenció exquisida de part d'aquesta oficina municipal. Han demostrat en tot moment una empatia amb la meva lluita admirable. És el que espera un ciutadà d'un òrgan creat per vetllar pels seus drets, no per limitar-los. Els lectors d'aquesta sèrie d'apunts sabeu que, des de fa gairebé un any, intento accedir a l'expedient administratiu del procés d'admissió d'una escola de Sabadell per tal de poder investigar els fraus en el padró que, sospito, alguns dels sol·licitants van cometre i que van impedir els meus fills entrar-hi. Fins ara, tal i com diu el seu títol, l'administració ha estat un mur impenetrable. El Síndic Municipal, però, a finals de juliol, va acceptar demanar un dictamen formal sobre la qüestió que plantejo a l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

Quan fa uns dies em van comunicar la notícia no m'ho podia creure. Després de desenes d'escrits i d'apel·lacions a totes les instàncies possibles, m'han avançat el resultat del dictamen. L'agència del Govern encarregada de vetllar per una acurada gestió de les dades personals diu que tinc tot el dret del món a accedir a l'expedient del procés d'admissió escolar dels meus fills. Espero amb delit conèixer tots els detalls. Però, d'entrada, allò que més em sobta és que els Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d'Educació van fer, prèviament, una resolució formal denegant-me l'accés, basant-se, entre altres arguments d'autoritat, en una suposada consulta a l'Agència Catalana de Protecció de Dades. La mateixa que em dóna plenament la raó. Ja entenc que el que demano complica la vida al Departament d'Educació. Però, de veritat creuen que calia incloure una informació falsa en una resolució formal d'un òrgan de l'administració encarregat de funcions tan delicades? Ells, au, passant de tot. Tractant el ciutadà d'imbècil. Prevarica que fa fort. Acabarem als tribunals?

Comentaris

 1. Només llegeixo el teu blog des de fa uns dos mesos. No sé si parles d'una escola privada-concertada o pública. Però en el fons ja no hi ha massa diferència. El Departament d'Ensenyament s'ha encarregat des de fa més de 15 anys d'enfonsar la qualitat de la pública, per tal de retornar-la a la inferioritat en que es trobava en acabar el franquisme. Creu-me, no perdis temps, ets més important tu i el model que tu donaràs als teus fills a casa, que l'escola on els duguis. Hi ha bons mestres i mals mestres a tot arreu. Potser seleccionaves escola per un ambient "classista"?

  ResponElimina
 2. Els fraus al padró per temes relacionats amb la sanitat i l'ensenyament són força habituals. Cal vigilar també amb l'excusa que es fa servir amb el tema de la protecció de dades. Molta gent, a l'administració inclús, s'omple la boca amb la llei en qüestió per a no donar informació però no en coneixen el contingut.

  ResponElimina
 3. Normalment, quan passa alguna cosa d'aquesta mena, el ciutadà normal ho deixa córrer per cansament. Deixen anar qualsevol excusa-mentida i es queden tan amples. Però com que no és el teu cas, els has deixat en total evidència. No tenen vergonya. Tot està podrit?

  ResponElimina
 4. Com ha anat la reunió? Per cert, diuen que l'alcalde Bustos va fer trampes en el seu moment... (http://sabadellhadecanviar.wordpress.com)

  ResponElimina
 5. Salvador, èxit espatarrant! El dijous ho explicaré en un nou apunt de la sèrie "Tot esberlant el mur".

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas