Apoteosi caníbalSembla ser que estava equivocat. Fa algunes setmanes, vaig interpretar el retorn de l'amenaçant ministre Corbacho com un indici claríssim del nou lideratge que els capitans havien decidit per al PSC post Montilla. Calculava que Laia Bonet faria de quota ocupant el número dos de la llista socialista per Barcelona i que seria una peça fàcilment desplaçable per l'exalcalde de l'Hospitalet, número tres de la candidatura, una vegada el desastre electoral confirmés la desaparició del president Montilla del primer rengle de l'escenari polític. Doncs bé, sembla que anava errat. El número dos és per a l'actual consellera de Justícia Montserrat Tura. La membre del govern de la Gestoria més ben valorada pels ciutadans, segons totes les enquestes.

La seva irrupció en el número dos, en direcció contrària als desplaçaments de fugida (la casa amenaça ruïna) dels també consellers Antoni Castells (desaparegut) i Ernest Maragall (relegat a un lloc secundari) no deixa de resultar sorprenent. Pot ser l'esca d'un veritable incendi intern. Un repte de primer ordre a la unitat del PSC, preservada fins ara amb mà de ferro a l'entorn dels que manen des del famós congrés de Sitges. Encara que l'actual equilibri de forces sembla molt poc avantatjós per a la consellera Tura, certament, el via crucis que començarà tot just d'aquí dos mesos (ensorrament autonòmic, pèrdua del govern de la capital catalana i, finalment, majoria absoluta del Partido Popular a Madrid), pot capgirar qualsevol previsió. Suposo que aquest és l'escenari que ella espera. De moment, però, i a risc de tornar-me a equivocar, la meva previsió particular és que la cosa acabarà amb una apoteosi caníbal. Arribat el moment, els homes del violent Celestino seran implacables. No deixaran ni els ossos.

Comentaris

 1. No descartem que després de les desfetes que es pronostiquen hi hagi alguna escissió al PSOE de Catalunya. El pinxo de barri Celestino encapçalant un sector felipista i algun dels anomenats catalanistes un d'altre.

  ResponElimina
 2. Seran mesos molt interessants! Quedarà algú per passar el motxo al carrer Nicaragua?

  ResponElimina
 3. El CIDOB és un Centre adscrit a la Univ. de Barcelona i que genera documentació vàlida pels polítics, en termes generals. Aquest Centre treballa dins d'uns criteris nacionals de Catalunya.
  Els actuals moviments indep. han consultat alguna vegada aquest organisme per veure quina predisposició poden oferir?
  Els Governs actuals d'arreu del món, no són res si no disposen del seu cidob corresponent local.
  Ho dic per poder planificar organitzadament.

  ResponElimina
 4. Tothom parla molt bé de la Montserrat Tura però tampoc crec que hagi fet res d'extraordinari per a merèixer tots els qualificatius que li posen. És imatge i pcosa cosa més. El que està clar, és que forma part d'un partit i d'unes llistes electorals on hi ha membres que amenacen amb violències. Si tingués dignitat, s'apartaria. I justament el fet de trobar-s'hi a dins és el que em porta a pensar que tot plegat no és altra cosa que comèdia.

  ResponElimina
 5. No us enganyeu que la sra. Montserrat Tura és una bèstia política, a l'estil Esperanza Aguirre però d'esquerres i catalanista. Va en la línia de Castells, però té al seu favor menys testosterona i més cal·latge polític que no pas tècnic. Afortunadament (o no) la he seguit de prop i he de dir que, matissant que mai he votat PSC, fa molt bé la seva gestió tant a interior com a justícia. Té molta cura pels resultats de cara al ciutadà i és molt garrepa. Busca alhora un lideratge democràtic, però té una mà de ferro en un guant de seda. Jo crec que esperarà a que s'acabi d'enfonsar definitivament el PSc i aleshores imposarà les condicions de l'ala catalanista. En tot cas qui s'escindirà serà el Baix Llobregat fent un PSOE-C. Arribat aquest moment PSC serà estatista, federar-se o no ho tindrà que decidir Espanya, però defensaran el dret a tenir estat.

  ResponElimina
 6. Benvolgut Otger: jo també he tingut l'oportunitat de veure en viu un parell de vegades a la Consellera Tura i em va semblar una política molt professional, dotada de qualitats remarcables. El meu dubte no rau en la seva capacitat, sinó en el poder omnímode que conserven els capitans dins el PSC. Creus que se'n sortirà...

  ResponElimina
 7. Crec que si han posat a la Montserrat Tura la segona a les llistes del PSC s'ha degut a l'intent de frenar l'escampada generalitzada del vot catalanista, cada vegada més asfixiat per les seves pròpies contradiccions irreconciliables. Igualment em sembla que ella s'equivoca i traeix al romandre en un partit que és un perill pel seu propi país i per la tradició de lluita per la llibertat i la democràcia de la seva família i el seu cognom

  ResponElimina
 8. Per cert, he entrat en aquest tema pel títol escollit, que correspon a una pintura de Salvador Dalí, el meu pintor preferit.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas