Els bons piramidalsD'èxit total cal qualificar l'operació creditícia de la Gestoria amb els famosos bons. Els més ben retribuïts del mercat internacional. La gent s'hi ha abraonat. No pas per patriotisme, sinó pel 4,75% d'interès, esperonats per les entitats de crèdit que s'embotxacaran una comissió del 3% (lleig, el percentatge triat). De manera que el conseller Castells ha triomfat. Com en tantes i tantes coses (de les famoses xapes, a l'ús de la llengua, passant pel web del Parlament Europeu o les seleccions esportives catalanes), els simples ciutadans, la gent del carrer, hem d'acabar per fer en el dia a dia les polítiques que la classe política de l'autonomisèria és incapaç de dur a terme o simplement reclamar als qui manen de veritat des de les institucions.

Una altra vegada, el ciutadà ha hagut d'acudir en auxili de la seva incompetència. Sempre ho recordo: ja sabeu, el millor sistema de finançament de la història i el millor acord possible, com encara divendres ens recordava Joan Puigcercós... La tristíssima realitat és que el desastre en què ens deixen compromet ara també molt seriosament el nostre futur. D'aquí un any, com ens ho farem per tornar els diners? Proposo una nova emissió de bons per retornar els capitals i interessos de l'emissió 2010. I el 2012, quan es compleixi el nou termini, en fem un altra. I així cada any. Evidentment, cada vegada més gran. Seran els bons piramidals. I així les agències internacionals de rating acabaran per situtar la Gestoria en el nivell que es mereix: el d'una república bananera.

Comentaris

 1. El punt de misèria on ens ha portat el mal estat espanyol, ha dut en Castells a haver de fer allò que ningú hauria fer: Enpenyorar-se. Enpenyorar-se fins el punt en que més endavant ens intervinguin la Generalitat i, per tant, suspenguin l'autonomisèria... per incapacitat d'autogestió.
  En Castells ja no li quedava ningú que li deixés pempis. No crec que en sigui el culpable. És la conseqüència de dependre de qui ens té engarjolats.

  En un altre ordre de coses, acabo de sentir una enquesta on surt CiU guanyadora gairebé absoluta dels comicis que venen. En canvi, ahir, a les notícies de TV3, en passar el resum d'activitats electorals, el PSC tenia una certa audiència; CiU estava gairebé buida; i, obligats per l'evidència, van passar les imatges d'un acte d'en Laporta: Plè de gom-a-gom dins d'una sala enorme!! A l'enquesta citada anteriorment, concedia a Laporta un escó com a màxim...

  ResponElimina
 2. "D'aquí un any, com ens ho farem per tornar els diners? Proposo una nova emissió de bons per retornar els capitals i interessos de l'emissió 2010. I el 2012, quan es compleixi el nou termini, en fem un altra" ......
  Doncs si, aquesta es la manera que la majoria d'estats apliquen . Un endeutament fins l'infinit que es passa d'un govern a l'altra i que empobreix al poble any darrera any.
  I seguint el fil del comentari del company Ramon Llull, sembla que els comptes no el quadren als que remenen les cireres informatives (Grup Godotis i Cia.), i si per una banda ignoren actes i accions de SI , i per l'altre manipulen les enquestes, resulta que a peu de carrer , la opció Laporta guanya mes adeptes cada dia que passa. En fi... cosses del nostre malaurat país...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas