Gent honesta que diu la veritat

L'entrevista de fa unes setmanes de Vilaweb a l'exalcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Montserrat Gibert, és un indici claríssim de la nostra propera victòria. No només demostra l'eficàcia de les Consultes en l'enfortiment del missatge favorable a l'autodeterminació (es declara independentista de nova fornada i la consulta organitzada a la seva població sembla haver estat un dels motors de la seva "conversió") sinó també les escletxes que el procés democràtic està obrint en el camp socialista. La gent honesta o, simplement intel·ligent, que hi ha al PSC anirà desertant progressivament cap a les nostres files. Som en una guerra de trinxeres i com tothom sap quin dels dos contendents acabarà guanyant, els canvis de bàndol sovintejaran (de nit o a plena llum), com en els darrers mesos de la Guerra Civil.

La constatació de la pluralitat d'orientacions ideològiques que han de confluir en l'independentisme per fer-lo majoritari és un altre dels valors de l'entrevista amb la Montserrat Gibert. Des del socialisme, l'exalcadessa valora els avantatges que un Estat propi reportaria a la classe treballadora del nostre país, així com la possibilitat de mantenir i enfortir els vincles de molts catalans amb els seus amics i parents espanyols, ara des d'una posició d'igualtat, no pas de submissió. Per aquestes dues raons, la posició de la Montserrat Gibert em va semblar molt i molt interessant. La d'una persona honesta que, lliure de pensament, actua amb lògica i coherència a la recerca del benestar dels seus conciutadans. No trigaran. Altres, molts altres, aniran venint. I això serà una festa.

Comentaris

 1. Aquesta noia segueix activa a nivell polític?

  Algú pot deixar l'enllaç de dita entrevista?

  Salut i independència.

  ResponElimina
 2. Podeu trobar el vídeo de l'entrevista a l'enllaç http://www.vilaweb.tv/?video=6228

  ResponElimina
 3. Ahir em vaig reincorporar (ressucitar!) a la feina. Fent una parada del treball, varem anar acabant parlant del desori polític. I, es clar, de l'indep. Amb això, em vaig quedar molt gratament sorprès que, primerament, ja no és pecat parlar d'això; i, segon, que hi ha nous adherits al club dels indep.
  Es clar, quan veus que tot un President de la Generalitat vol fer el debat electoral en castellà, doncs sí, aporta molts nous adherits.

  Algú sap d'algun balcó on pugui anar veient com passen aquests benefactors de Catalunya?

  ResponElimina
 4. És una gran entrevista que mostra que el camí que molts vàrem triar fa temps es seguit per cada cop més persones. La qüestió és que al carrer i als llocs de treball arribi el missatge independentista com el més normal del món; és difícil, però com diu en Llull, sempre hi ha sorpreses.

  ResponElimina
 5. Potser esperara fins el darrer alè, però fins i tot la Chacon dos dies abans de la independència, si no se li passa en torro i ho fa l'endemà, dirà que ella sempre n'ha sigut, d'independentista. I es que si no ho diu tindrà de fotre el camp i "allà baix" ningú no la voldrà.

  Ara ja es tenen de disculpar, o al menys explicar-se, els que encara no ho son, d'independentistes i als que això els hi cau gros es posen vermells i s'enfurismen molt mes que abans.

  L'independentisme es com aquell tros de pedra que volava allà dalt sense que quasi ningú el veies i que en caure es converteix en meteorit, ara comença a brillar tan sols, però demà serà un raig de llum que solca el cel i que ningú ja pot parar.
  Peró, compte, que es pot cremar i no arribar a terra.

  ResponElimina
 6. És molt bona notícia que gent de l'òrbita socialista vagin donant el pas. Mica en mica, cada dia en són més. Estem carregats de raons, emntre que els que s'oposen a l'estat propi se n'han quedat sense. Cada dia en som més! Això rutlla! Ah! I els canvis més espectaculars de camisa els viurem el dia següent de la proclamació de l'estat propi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas