Història d'una il·lusióJoan, s'acaba el termini. És l'últim dia. Hem arriscat molt. Tu i jo ho hem sabut sempre: la divisió entre nosaltres només faria que truncar la il·lusió de milers i milers de patriotes. En realitat, sempre hem estat moralment units. Per això els dos, a soles, varem dissenyar aquesta estratègia. Potser hem anat massa lluny en el cop de teatre, Joan. Criticar-nos de manera pública no ha estat la millor tàctica. Els nostres porten setmanes dient-se de tot. Acusacions que han assaborit amb gust els enemics de la nostra llibertat. És igual. Girem full. Per un moment no sabia si vivia en la nostra ficció o en la crua realitat. Joan, saps que n'hi ha que diran que ens ho hem cuinat tot sols. Que on és la regeneració democràtica. És igual, Joan. Els errors, errors són. Pertanyen al passat. Ara cal mirar endavant i fer un exercici de pragmatisme. Vols dir que l'Alfons estarà d'acord? Joan, ara toca generositat màxima. Deixar-se estar de rebequeries. Tothom ho entendrà. No cal passar comptes. Estic d'acord, Joan.

Afrontem el dia d'avui. Els andorrans m'han dit que el cop d'efecte serà brutal. El millor acte de campanya que podíem haver concebut. Una bomba. Minuts i minuts de comentaris als mitjans. Primeres planes. Els de la Crida per la Terra diu que també vindran. Imagina't, d'aquí poc, roda de premsa amb tota la gent que porta més d'un any treballant en la configuració d'una alternativa electoral dels independentistes que volen combatre l'autonomisme (no viure'n d'ell). Joan, i de tots els que han treballat per fer carburar el potentíssim moviment de les Consultes. I dels que van fer realitat l'apoteòsica manifestació del 10 de juliol a Barcelona. Els nostres equips de campanya han convocat tots els mitjans de comunicació. L'anunci és imminent. Joan, estàs preparat. Sí, Joan. Sortim a escena. Mira els flaixos! Riiiing, riiing, riiing. Com cada matí, sona el despertador. Granollacs, has d'anar a la feina. Són les 6.40 de l'últim dia d'una altra il·lusió perduda...

Comentaris

 1. Era d'esperar. He de confessar que el 10 de juliol, a l'assemblea de Reagrupament, ja vaig tenir com una mena de "flash" on veia que la unitat no seria possible. Una llàstima. Ara que cadascun voti en conseqüència.

  ResponElimina
 2. Dramàtic escrit d'una realitat crua i dura, la nostra falta d'unitat, comuna en massa coses vitals de la vida.

  Ara, permeteu-me que faci una altra crida a la solidaritat. Us demano a tots els bons patricis que tingueu manera d'influir els banquers, que aquests CONGELIN les hipoteques dels qui volen desauciar! Els banquers no en faran cap benefici i evitaran destruir tota una família que a hores d'ara ja és massa extensa. A finals d'any, ja seran un de cada quatre persones les que cauran sota del llindar de la pobresa.

  ResponElimina
 3. Apreciat Granollacs, llegint-te he somiat el mateix que tu i el de centenars de milers de catalans. Que això no arribi a quallar en els polítics independentistes també forma part dels barrots de la gàbia que ens empresona. També ells, amb els seus personalismes, mantenen aquesta gàbia amb els barrots ben lluents. Quan s'acabarà això?

  ResponElimina
 4. Avui lleigeixo que en Carretero compara en Laporta amb na Belen Esteban.
  Estupefacció i rubor... i ràbia... SI va treballar per la unió, durant el mes d'agost, el Dr. es va equivocar, va pensar que tenia la paella pel mànec i que tothom ballaria al seu só...si, però no, al mes pur estil d'en Mas, jugant al poquer amb les llistes.
  Si les llistes es poden moure, és perque les mou algú, en qualsevol moment i a dit, això no és democràcia, la democràcia està per davant de la independència, o no anirem be.
  A SI hi ha un acord, no explícit, de no agresió, creiem que sóm germans i compartim objectius, però el Sr. Doctor s'ha passat, està buscant notorietat a costa d'en Laporta, amb un tacticisme pròpi d'altres debats...
  No em sap greu la desunió, anem millor sols, que mal acompanyats.

  ResponElimina
 5. Amics, tant per una banda com per l'altra ja no és vol la unitat. Ara, concretem. Ni un Joan ni l'altre volen la unitat.

  Si presumim de que aquests moviments són tan democràtics, que la militància ostenta el poder del partit, fem-ho notar.
  Si des de la base es pot corregir el rumb de tot plegat, s'ha de fer. No hem de llençar la tovallola.

  Hi ha iniciatives en marxa:

  http://www.cxi.cat/

  ResponElimina
 6. Només els que volen unitat demostren el que volen: la Independencia de Catalunya i se'ns en refot si Laportinyo o Dr.No. Aquest parell, tot i pensar igual només volen manar i tots els que s'han poscicionat amb un o altre els hi heu fet el llit. Resultat, com sempre, els independentistes més dividits que mai i a la pràctica tindrem menys representació parlamentària que en els darres comissis. Jo encara no se a qui cony votar (aixó es el que heu aconsseguit, que com jo, la majoria no ens debem a ningú, sinó que només a Catalunya), però cada cop que uns i altres obren la boca em venen ganes d'enviar-ho tot a la merda. Déu ni dó com es pot arribar a desprofitar la millor conjuntira socio-política dels últims 75 anys per fotre per la borda l'opció de l'Estat Propi. Haviam que passa d'aquí 4 anys pq ara, amics dels partits nous i vells, feu pena.

  ResponElimina
 7. El pacte és impossible. Tampoc no n'hem de fer cap drama. Crec que hi ha una opció que està molt per sobre de l'altra. La prova la tenim en les intolerables declaracions del Carretero comparant el Laporta amb la Belén Esteban i donant confiança als números falsejats presentats per la junta rosellista. Ha arribat al punt de fer el joc a CiU. Del Laporta mai han sortit unes paraules desagradables cap al Carretero, al contrari. El que hagin pogut dis gent de la base ja és un altre cantar. i n'hem trobat per totes dues bandes. Per mi, Reagrupament, després d'aquestes declaracions, ha perdut la credibilitat que li qeudava. I ho dic molt trist. Hi he treballat activament més d'un any i he estat secretari del meu Districte.

  ResponElimina
 8. Un temps enrere vaig visitar Greenland, meravella gelada, allà desconnectes del tot.
  En tornar vaig agafar un taxi al aeroport i sense adonar-me'n vaig veure al darrere d'un cotxe un adhesiu en forma de burro i al cotxe del costat un de brau, se'm va encongir l'estomac i vaig desitjar haver-me quedat allà per sempre mes i no sentir a parlar mai mes d'aquesta terra.

  Som una olla plena de cucs menjant-se els uns als altres i el que n'ha engolit mes ja es creu l'amo, sense veure que al país veí n'hi ha de mes golafres i que aquests ens estan manant.

  Tan difícil es anar tots els independentistes junts?.
  Tan els hi costaria a CIU, ERC, IV, SIC, Reagrupament i quatre de mes petits fer una candidatura transversal i única?.
  No veuen que arrasarien?.
  Però clar, aleshores qui manaria sobre el conjunt?, aquest es el problema i la mare del ous.
  No crec que ningú dels que es presenta ho faci per quelcom mes que per poder tenir un trosset del tortell de reis, mal sia el que porta la fava seca, encara que l'hi costi perdre una dent.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas