...Que no estem tan malament!No és que em refereixi a la famosa frase, precedida d’un al loro, pronunciada fa temps pel millor president de la història del Barça i que el Polònia ha convertit en hit parade. No. Penso en la reacció de la brigada de narcòtics, dilluns a Can Cuní, davant la notícia de l’emissió de bons de deute públic per part de la Generalitat. Allò que El Mundo qualifica de bons patriòtics i compara amb el deute públic grec, tot afegint escarni sobre escarni a l'espoli fiscal espanyol sobre Catalunya. Però, no. No estem tan malament. No fem tremendisme. No hi ha tan risc. Mentre se succeeixen les opinions dels experts, el marcador de l’enquesta va pujant, arribant a la frontera del 70% dels qui diuen que no comprarien mai bons de la Generalitat. El comú dels ciutadans no se’n refia. Que continuïn enganyant a sa tia Rita.

L'emissió de bons no vol dir res més que l'aigua ens arriba a l'alçada del coll. Però, tranquils, no estem tan malament. Co-responsables de trenta anys d'autonomisme, els actius components de la brigada de narcòtics difonen ara la idea que la cosa no és tan greu. La realitat, un país en fallida. Però com allò podria portar a majories polítiques poc desitjables, ara convé fer passar bou per bèstia grossa. És la consigna que toca en aquests moments. Abans de l'estiu, era que la crisi res no tenia a veure amb el debat sobre la independència. Quan sabem que té tot, absolutament tot, a veure. És més, que no podrem construir unes bases sòlides per sortir de la crisi fins que no tinguem un estat que apliqui els recursos i les mesures que tots els altres països del món hi apliquen per ensortir-se'n. No siguem exagerats. No fem de catalans emprenyats. No hi ha per tant. Que no estem tan malament...

Comentaris

 1. És un atracament. També he fet un comentari d'aquesta qüestió i la veritat és que aquests governants no tenen vergonya.

  ResponElimina
 2. Estan deixant el país a les últimes!

  ResponElimina
 3. Als polítics els hi va a mida el principi de Peter que encara que s'aplica a l'empresa els hi va com un vestit fet a mida, i que ve a dir que, amb el temps, hom es ascendit per la feina ben feta fins que arriba al lloc on es un complet incompetent. Sembla que els que arriben a dalt de tot de la política pateixen aquest principi.

  ResponElimina
 4. Ens estan robant els diners i l'ànima. Alhora que, absolutament tots, ens subministren dosis impúdiques de cloroform.

  ResponElimina
 5. Ens ho han volgut vendre com una gran inversió. La realitat és que és la constatació definitiva que la caixa està buida. On són ara aquells que paralven que havíem aconseguit un finançament fantàstic?!

  ResponElimina
 6. Que de malament en deuen d'estar que no puguin arribar a final de legislatura, i mes saben que després ja no hi seran!.
  No tenen un duro per aguantar ni tres setmanes !!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas