Tot esberlant el mur (IX). Desconcert en l'enemicEm diuen que la notícia del dictamen de l'Agència Catalana de Protecció de Dades que reconeix el dret dels ciutadans a accedir als expedients referents als processos de preinscripció escolar està causant estralls. Us en vaig avançar les conclusions l'altre dia. Corren com la pòlvora. El Cap de la Secció Administrativa dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d'Educació, responsable de la documentació que produeix aquesta instància administrativa, està fora de sí. No se'n sap avenir. Caldrà establir un circuit per fer efectiva la consulta. Quina feinada els espera! S'estava tan bé vulnerant impunement els drets del contribuent. Pel que es veu no sabia ni on es guarda la documentació dels processos de preinscripció. Aquí hi ha molt de marro. I molt de morro.

Ara he descobert que les sol·licituds de preinscripció que lliuren els ciutadans als centres escolars triats en primera opció es conserven als mateixos centres. Tendeixo a creure: no surten mai dels mateixos centres. És a dir, que són les secretaries de les escoles les que introdueixen les dades dels sol·licitants a l'aplicatiu informàtic que gestiona el procés. Les sol·licituds, físicament, segons sembla, no arriben mai als Serveis Territorials. Ui, ui, quin tuf. Això vol dir dues coses: que cal confiar a cegues en la rectitud moral de les secretaries dels centres escolars (algú supervisa la seva feina?) i que una documentació de caràcter públic resta a mans d'escoles privades que no tindrien perquè fer-se'n càrrec. I que potser destrueixen la documentació quan volen i sense seguir cap mena de normativa ni protocol. Sense deixar cap rastre. En tot cas, el Cap de la Secció Administrativa dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d'Educació no en sap res al respecte. Ui, ui, quina pudor.

Comentaris

 1. CANYA!, jo pago els impostos, tu els gestiones bé! i si no CANYA!. Ja toca que en aquests país tothom es posi les piles.

  ResponElimina
 2. Avui surt una resenya al diari-deixalla Que. Transcric:
  DICTAMEN DE LA AGENCIA DE PROTECCION DE DATOS
  LAS FAMILIAS PODRÁN ACCEDER A LOS DATOS DE OTRAS EN LA PREINSCRIPCION ESCOLAR.

  La Agencia Catalana de Protección de datos ha emitido un dictamen en el que autoriza a los padres y madres de alumnos a acceder a los datos de otras familias con las que compiten en la adjudicación de plazas en la preinscripción escolar.
  Una familia de Sabadell acudió a los servicios territoriales del departamento en el Vallés Occidental pidiendo en nombre de los alumnos que habían obtenido 30 puntos en la etapa de P3 en una guarderia. al negar la Conselleria esta información, que no puede facilitar por respeto a la Ley de Protección de Datos, la familia se dirigió al Síndic de Greuges del Ayuntamiento Vallesano que pidió a la ApdCat un dictamen sobre el asunto.
  El dictamen sostiene que la familia tiene acceso a esta información, en contra de la Ley de Protección de Datos, ya que se trata de personas que compiten en un mismo proceso de selección.

  Si faig comptes, signo per que el Català sigui oficial a Europa, estic, i pago, per les seleccions catalanes, participo en la organització de les consultes, recullo menjar pel banc d'aliments, soc adherida d'Amnistia Internacional, tinc una nena apadrinada, colaboro amb associacions d'acollida d'animals, sóc sòcia d'Omnium, recolço la defensa del territori en totes les plataformes que puc, miro d'estar informada dels gols made in spain, si més no, ja que me la foten, vull saber-ho... Estic cansada de pagar impostos, defensar i lluitar perque després t'ho engegin tot a rodar per la porta del darrera.
  Necessito urgentment un ESTAT QUE DEFENSI ELS MEUS DRETS! NO VULL QUE LA MEVA FILLA SIGUI INDEPENDENTISTA!
  HO HAVIA DE DIR! Bon cap de setmana! Aquest cap de setmana, també tinc molta feina, treballan des de SI per la independència.
  Ei! No oblideu tenir cava a la nevera! aquest cop ens en sortirem!

  ResponElimina
 3. Felicitats per la victòria aclaparadora d'ahir, amic Granollachs! Ràdio, premsa i TV!!!
  Aquestes coses de l'intimitat de la informació, sempre generen al·lèrgies. Recordo un cas al meu treball on una secretària va penjar al taules d'anuncis tot el llistat sencer, tal com marca la llei, de tothom qui treballa al centre, amb tota la informació de categoria, sou i tota mena de detalls. Evidentment, detalls del treball, unicament. Es clar!
  Aquesta secretària no va arribar a ser-hi al treball més d'un any. Va demanar trasllat pel mobing que se li feia... I, el curiós és que hi ha gent que vol seguir tenint com a secret el què cobra i en funció de què, perquè diuen que sinó es poden ventilar coses que no interessen als altres.... Doncs, per això, per això...!!

  ResponElimina
 4. Amb el fàcil que es que el senyor "Quisigui" dels de "Lacolla" vagi triant a dit qui es bo i qui es dolent, qui entra i qui es queda al carrer, qui es guapo i a qui li trenco la cara, i tots els demès calladitos i sinó "secallencoño"... ara voleu que això canvii tan "despresa"?.
  Si tan sols fa pocs anys que es va morir l'oncle Kaw D'Illo... i encara que en fes segles, que aquell no n'era precisament l'inventor de la dit'O'cracia (Dedocracia en cristià) i ens queden tots els seus acòlits ben ensenyats i no precisament a Veneçuela... el país del sur n'és una gran escola.

  Però aquí a Catalunya no som diferents, tenim lladres multimilionaris al carrer, mentiders declarats a la política, batlles i consellers promocionant la construcció a la vinya del veí expropiat i tot una currua de funcionaris que per interès o deixadesa en fan de la seva feina quelcom d'allò mes fàcil... que vols escola, ja t'hi apunto home que el veí no l'hi farà res anar a portar en nano mes lluny... ni tan sols rondinarà.

  Be, crec que es difícil de solucionar, però el mínim que podríem fer es que quant algú fa la mitja rialleta davant d'un cas de picaresca es trencar-l'hi el morro, perquè es culpa nostra si continua existint el "sempre ha estat així".

  Nuria, la meva ampolla de "Möet Chandon" fa anys que esta en el rebost i em temo que si algú la destapa sara un besnét de parla castellana que haurà reciclat tots els meus llibres escrits en la "rara lengua de mis abuelos".
  No soc tan optimista com tu, però t'assegur-ho que a independentista no em guanyes i vull veure't independent perquè voldria dir que jo també ho seria.

  ResponElimina
 5. Joa'Quim repeteix amb mi...(és el mantraindepe..) 68 diputats 68 diputats 68 diputats 68 dipu 68 68 6 8.

  Una forta abraçada.
  bon cap de setmana a tothom.

  ResponElimina
 6. Núria, 68 diputats dels quals en tindrem potser tres de Solidaritat i tres de Reagrupament... ens en falten 62.
  N'hi hauran de ERC un grapadet, però el meu últim vot el varen regalar al PSOE a traves del PSC, em va costar tres cullerades de vinagre en dejú durant un any sencer per pair-ho. Ara que faran?, regalar-los al PP o a Ciutadans?, i això que en Puigcercós em cau be !.
  Ahhhh, no hi queia, comptes amb els de CIU?, dons ja pots repetir-ho cops lo del mantra, perquè ja han deixat molt clar que "ara no es el moment", que es te d'esperar que el PP pugi al "Poder".... que perquè?, dons fàcil per demanar un "Concert Econòmic" i aconseguir potser una clàusula de jubilació mes alta per els polítics que hagin ajudat a reciclar Catalunya... i tornaran els "Toros", fotarán fora els correbous, els castellers i les sardanes.
  Visca CIU, diu el viu.... d'en Mas.

  Això no s'arregla com no ho arregli el poble, nomes cal anar a Madrid... a que fer-hi?, dons a passejar, cada dia mil catalans amb el seu cotxe passejant per "LaKapital" poc a poquet, com marquen les senyals de trafic, paradeta per mirar l'oli del motor, carai el cotxe "no tira", autopista tallada perquè al del davant l'hi penja un fil, el que el porta de lloguer s'ha quedat sense benzina...
  Cada dia mil i veurem qui s'en cansa primer i si en posen un a la presó, dons l'anirem a visitar tots mil a la plegada.

  ResponElimina
 7. De casos com aquest que comentes segurament en deu haver uns quants més. Si tots ens poséssim a buscar, ens enduríem un bon disgust, potser!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas