Ferides mortals de ministres digitalsPer sorpresa i d'urgència, en el curs dels propers dies, Ramon Alberch abandonarà el seu càrrec de Subdirector General d'Arxius i Gestió Documental de la Generalitat de Catalunya. Ha estat, després del nostre malmès patrimoni cultural nacional, la principal víctima (amb els seus errors) del denominat cas Centelles. Apunyalat per l'esquena pel Gobierno amigo, va veure com l'obra fotogràfica de l'artista republicà volava cap a Salamanca. Amb la fulla del seu ganivet encara tacada de sang, la ministra de Cultura espanyola i ultranacionalista Ángeles González-Sinde, ens va delectar ahir amb unes precioses declaracions pròpies del seu cinisme habitual: el que compta és la seva accessibilitat digital, no on són físicament els documents. Un argument tecnològic que podria haver aplicat perfectament al patrimoni d'Agustí Centelles robat al nostre país amb els nostres propis diners.

L'atzar, generós (quina casualitat més super casual), ha volgut que, després de quatre anys, una part de la documentació robada a punta de pistola per l'exèrcit franquista de particulars i entitats catalans i ara dipositada a Salamanca, retorni a Catalunya justament la darrera setmana de campanya electoral. Davant aquesta casualitat resulta difícil resistir-se a la temptació de pensar que la dimissió, justament ara quan només falta una setmana per a les eleccions, del durant set anys Subdirector General d'Arxius, l'home ferit per l'esquena per l'esquizofrènia dels socialistes catalans, no tingui res a veure amb l'escena de propaganda barata (una altra vegada polítics remenant caixes de papers recuperats) que, és previsible, subreptíciament o descaradament, viurem els propers dies. Cornut i pagar el beure, deu haver pensat abans de tancar sorollosament la porta del despatx. I que se'ls confitin.

Comentaris

  1. Jo deixaria en pau aquest parell de germans que han degradat la qualitat de fills, i ho deixaria per l'aparició del nou diari ARA.
    Crec que estem confonent plats per olles... No cal seguir per aqui.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas