González-Sinde i l'educacióFa uns dies, en el curs de la inauguració del Festival de Cinema de Valladolid, la ministra de Cultura, és a dir, la ministra del ministeri que no hauria d'existir, la ministra del ministeri sense competències, la ministra del ministeri al qual li molesta internet, la senyora Ángeles González-Sinde, va manifestar el seu enuig envers l'alcalde de la ciutat castellana negant-se a saludar-lo. El motiu: les desafortunades declaracions de l'alcalde popular, Javier León de la Riva, relatives als "morritos" de la nova ministra Leire Pajín. Dona, aquesta última, per cert, cal dir-ho, d'estil cent per cent elegant i refinat. El fet revela que la ministra González-Sinde, tot i la duresa del seu semblant, és persona de sentiments. Sensible. Capaç de reaccionar impulsivament davant de la infàmia.

Però l'anècdota, a més, hauria de fer veure a les autoritats culturals catalanes quin és el tipus de missatge que pot entendre la ministra. És només una idea per al Conseller Tresserras en el poc temps que li queda: la propera oportunitat que tingui, retiri la salutació a la ministra. Sense la seva actuació deslleial, l'estratègia gangsteril dels germans Dalton-Centelles no hauria funcionat i el patrimoni del seu pare no ens hauria estat vilment espoliat pels espanyols. Com la ministra es dona de sentiments, sensible, capaç de reaccionar impulsivament davant la infàmia, ben segur, comprendrà el seu gest. De moment, almenys, agrairíem a la Fundació Caixa de Girona que deixés de posar espais de cultura del país al servei d'aquests dos impresentables. Si volen exposicions a benefici de l'explotació dels drets d'autor que encara posseeixen, que se la paguin amb els diners de la traïció. Els quartos que els va donar la sensible ministre González-Sinde.

Comentaris

  1. El ministerio aquest no és altre cosa que el ministerio de la sgae. És el retorn de favors a aquells que guinyaven l'ull durant la campanya electoral. Un favor que hem de pagar entre tots.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas