L'entretant d'en CuyàsEl periodista maresmenc Manuel Cuyàs, biògraf del president Pujol, és un conspicu opinador. Hom pot trobar-lo, gairebé a diari, participant a diversos diaris, així com a tertúlies televisives i radiofòniques als mitjans de major difusió del nostre país. És un home de pes que no enganya ningú en la seva deriva convergent. Tanta presència mediàtica (com comença a passar amb aquest bloc) fa que, de tant en tant, com els vells, es repeteixi. Un dels seus leitmotivs, que l'hi he sentit repetir des de fa mesos fins a la sacietat, és el que podríem denominar com el de l'entretant. Conscient que a CiU només li poden xafar la guitarra de l'èxit les noves formacions de l'àmbit sobiranista, l'home repeteix una vegada i una altra que els nouvinguts no tenen programa i que només parlen de la independència. I que què farem entretant.

Anem a pams. En el cas de Reagrupament, l'afirmació és rigorosament falsa: més 600 de persones van confeccionar un programa electoral que qualsevol periodista que es vulgui ben informat (o qualsevol altre ciutadà) pot trobar en el web de la formació. En el cas de Solidaritat Catalana, la precipitació del projecte va fer que trigués més a concretar-lo: la Primera Assemblea Nacional, però, va aprovar el passat 24 d'octubre el Manifest Electoral, que ara va desgranant per impactes dia a dia. Però, més enllà d'una crítica a l'absència del programa, l'entrentant d'en Cuyàs tapa la veritable essència del moment: una de les manifestacions més importants de la història del país va reclamar el 10 de juliol passat, per abassegadora majoria, la plena sobirania per al nostre país. Posar la discussió de l'entretant com a prioritat és una completa irresponsabilitat. L'entretant és gestió autonomista i els independentistes l'hem de deixar a mans dels autonomistes (què el ridícul el facin ells!). Nosaltres dedicarem l'entretant a explicar a tots els catalans, en tots i cadascun dels temes que es discuteixen al Parlament, com l'entretant, l'autonomisme, constitueix una autèntica ratera per al seu desenvolupament econòmic, social, cultural i moral.

Comentaris

 1. Sí, cal explicar cara a cara els avantatges de ser un estat. És dur però si fa temps et miraven com a un excèntric ara alguns comencen a escoltar-te i mostrar-se més receptius.

  ResponElimina
 2. Tinguem en compte que no és feina d'un sol dia, d'una sola legislatura, però com bons 'rucs catalans' hem de ser i serem constants i tenaços, el camí és clar davant nostre, només cal no perdre el rumb...

  ResponElimina
 3. Ens volen continuar enganyant i el mal es que continuen enganyant a massa gent, però els "rucs catalans" del Anònim continuarem la nostra tasca, ja fa tres-cents anys i potser no sara a la propera legislatura i potser jo no ho veuré, però la esperança que un dia les lleis siguin justes, els homes pacífics, el mon visqui en pau, no hi hagi fam, les esglésies desapareguin i els dependents es tornin independents.. no la podem perdre.

  ResponElimina
 4. Més que deriva convergent, ha entrar en un hooliganisme convergent. Que un presumpte independentista critiqui propostes independentistes diu molt poc d'ell. I després serà d'aquells que dirà que cal "unitat" quan ell fa els possibles perquè no existeixi.

  ResponElimina
 5. Els CiU i molta premsa sembla que demanin l'estrany dret a desinformar. Fins i tot, el President més tòtil de la nostra història (EEUU ens supera!) és més clar. Al final ha aclarit qui és i què pensa. En canvi, en Mas (Duran Lleida té clar el seu pensament, curiosament coincident amb el d'en Montilla) en Mas segueix amb aquesta ambivalència d'enredar permanentment a tots els temerosos de decidir-se a pensar. "No fos cas que..." Tenen una Pujol-dependència que els farà votar el seu afillat Mas.
  La llàstima és que no tenim manera de fer-los veure la nostra reflexió als votants de CiU, entre altres coses perquè nosaltres només tenim internet per comunicar i aquests potencials votants de CiU són gent gran que no fan servir aquest estri.
  De tota manera, mai es poden perdre les esperances i després del 28 veurem com queda el mapa del Parlament.

  ResponElimina
 6. Ramon Llull, has dit ".....i aquests potencials votants de CiU són gent gran que no fan servir aquest estri".
  No sempre es així i no nomes els joves fan servir internet, jo ja en tinc 66 d'anys, potser es que no soc vell... gracies... estic cada dia a set fòrums de fotografia, soc administrador de dos de ells, comento molt a Perfils.cat i estic al corrent de la darrera xorrada electrònica que surt al mercat i moltes me les compro... i crec que no soc una excepció.
  Potser es que sempre hi sigut diferent (raret?) i m'interessa la política, la ciència, la tècnica... be quasi be tot... el futbol no "em va gaire" ho sento, però tens raó, molts de la meva edat no saben que es un "tera" o un "post"... també em be d'ofici a mi.
  Salut i independència ben aviat.

  ResponElimina
 7. Ramon Llull, jo tinc 61 anys i l'any 1994 ja tenia e-mail quan molta gent no sabia què era. Per altra banda la gent gran mínimament culta o d'estudis, té molta curiositat per tot i internet els és la millor eina. També convé dir que molta gent gran ja no tenim res a perdre i hem aguantat massa i ara votarem independència de debò, tot el demés ens rellisca.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas