No és un cas, és una ofensivaÉs un avís per a navegants de la cultura. Mentre els poders públics catalans continuen fent la gara gara als germans Centelles, anant molt més enllà de limitar-se a difondre l'obra del seu pobre pare, es confirmen els pitjors presagis. En només una setmana n'he sentit repicar dues campanes diferents. I prou grosses. A hores d'ara s'acumulen serioses sospites que altes institucions espanyoles porten a terme una campanya d'espoli de diferents arxius documentals històrics d'entitats i personalitats del nostre país. Es tracta d'aprofitar la crisi per fer-se amb un botí patrimonial destacat i, alhora, fer tot el mal possible a les institucions catalanes encarregades de conservar aquest llegat. Destins: Salamanca i Madrid.

Ben armats amb els nostres diners, els espanyols es dirigeixen ara a la caça i captura de noves peces, per posar-les, com va dir la ministra González-Sinde, a disposició de tots els ciutadans catalans, amb només el petit, insignificant inconvenient que es trobin a 833 quilòmetres de la seva capital. L'èxit total de la primera empresa els anima. No importa quants diners calgui posar damunt la taula. Nous casos Centelles es preparen per als propers mesos. Els ingredients de la recepta són els mateixos. La cobdícia dels venedors, esperonats pels astronòmics guanys dels famosos germans, farà probablement forat. Es tracta, novament de fer el pont a les nostres institucions, traint una vegada rera l'altra el més mínim sentit de lleialtat institucional. A l'espera que ens constituïm en Estat, ells continuen actuant com si realment fóssim estrangers.

Comentaris

 1. A Egipte hi han saquejadors de tombes i "Egiptòlegs Saquejadors de Tombes", els uns se les venen a qui pagui be i d'altres les porten al museu del Caire, al de Londres o a qualsevol que pagui be.

  A la resta del mon passa el mateix, la única diferencia es si lo robat es d'una tomba asteca, maia, índia o catalana, o tan sols si no es d'una tomba.

  Els museus en son els magatzems d'aquests robaments i no necessàriament tenen d'estar a la vora de la tomba robada, estan allà on hi ha el lladre o el que l'ha pagat per a robar.

  Jo sempre hi dit que hauria sigut un bon museu, a l'Hospitalet, per posar un lloc amable, el de "Automoviles de Salamanca", us ho explico, llogar uns quants lladregots, pagar-el-s'hi una quantitat convenient i portar tots els automòbils aparcats una nit a Salamanca per fer-ne un museu aquí... i que ningú els pogués reclamar al·legant els mateixos motius que els dels papers.

  Ens robaran tot el que puguin, tan ells com tothom, s'ho emportaran a casa seva i ens faran pagar entrada per veure els ossos de la nostra mare... es trist, però el dia que puguem farem el mateix.... mireu els museus de casa nostra...

  ResponElimina
 2. No només hem de suportar l'espoli fiscal que ara tb l'històric i cultural. Aquesta gent no té aturador.

  ResponElimina
 3. Ens roben els diners i ens compren el patrimoni.
  Quin bon negoci!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas