En Tresserras s'acomiada

Siurana


M'ho han fet arribar i crec que val la pena. Escriure bé hauria de ser una base mínima per ocupar segons quins càrrecs. Transcric aquí algunes ratlles de la carta de comiat als treballadors del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació tramesa aquesta setmana pel Conseller Tresserras. Un dels millors, entre els tres millors, sense dubte, dels darrers trenta anys. A reveure. Si hem de repetir les experiències dels darrers governs Pujol, el trobarem a faltar:

"El temps i el criteri de cadascú s’ocuparà d’avaluar degudament la tasca col·lectiva desenvolupada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació durant aquests poc més de quatre anys. Han estat per a l’equip sortint i per a mi mateix uns anys apassionants i intensos. Amb alegries i desenganys, èxits i revessos. Anys de complicitats i també d’alguns desacords. D’amistat i sintonia dels uns amb els altres, o, de vegades, de fer-nos costat davant la desgràcia o el sentiment de pèrdua. En alguns actes que hem compartit, hem après que el Departament té una història llarga i densa, que ha generat una ferma cohesió de grup i una especial forma de compromís, independentment de consideracions partidàries, al servei del país i la seva dinàmica cultural. Voldríem haver estat dignes de participar positivament d’aquests vincles.

Vull agrair-vos la feina que, cadascú des de les seves responsabilitats, heu dut a terme amb exigència i responsabilitat. Hem procurat fer una bona feina plegats. Diria que hem fet una bona feina, malgrat les dificultats i les limitacions. L’engranatge del Departament és complex i em cal necessàriament donar les gràcies a tothom per l’esforç desplegat. Un esforç que, ho reitero, pren plenament sentit en la voluntat de servei públic al país i a la nostra cultura.

[...] En qualsevol cas, mentre participem plegats en la construcció d’una Catalunya més culta, més justa i més lliure, us desitjo sort i salut. I que vosaltres i les vostres famílies tingueu un bon Nadal i un 2011 estimulant i engrescador.
Joan Manuel Tresserras
Desembre de 2010".

Comentaris

 1. Els de la meva Conselleria encara no hem rebut cap carta... Hi ha algú/na que no ha patit la desfeta.

  ResponElimina
 2. Des del primer dia en que vaig escoltar en Tresserras, ja vaig copsar l'alt nivell polític en saber portar les coses com cal; amb una capacitat de crear projectes inusitat al Dep. de Cultura que no s'havia mai des de l'època d'en Max Canner. L'he conegut dins del Dep. i fora, i el seu comportament sempre és d'una exquisitesa envejable.
  Recordo en particular una sessió on va comentar els trets bàsics d'on sortiria projectes pel món del cinema. Un dels cineates assistents, reconegut públicament, es va encallar amb un intent de discusió permanent que feia pena. En Tresserras sempre el va sortejar amb una capacitat d'arguments expresats amb tanta modèstia i raó que deixava desarmat l'oponent. Des d'aquí li desitjo un molt bon futur!

  A Catalunya viurem anys d'endormiscament. M'ho temo molt. Sobretot, havent de veure aquell lloro sempre darrere del Rei Artús. La primera concessió a qui estima tant Catalunya...

  ResponElimina
 3. Ha estat un bon conseller. Possiblement el millor del darrer govern. Només ha relliscat, massa, anunciant eterns acords amb el País Valencià que mai han arribat.

  ResponElimina
 4. A comparar amb aquesta altre:
  "Aprofito la finestreta de la intranet per acomiadar-me. Els propers dies deixaré el càrrec de secretari general i m’incorporaré, com a diputat, al Parlament de Catalunya.
  Ha estat un honor i un plaer treballar amb tots vostès. Han mostrat, des del principi, una capacitat de treball, d’innovació i de millora que ens ha permès tirar endavant molts projectes, alguns de pioners en l’Administració de la Generalitat. I ho hem fet junts, comptant sempre amb la seva predisposició, com a servidors públics, a millorar la qualitat del servei que donem a la ciutadania.
  La seva crítica, quan les coses no s’han fet prou bé, m’ha esperonat a buscar millors respostes i, conjuntament amb tot el meu equip, he intentat trobar solucions a les seves demandes. No sempre ho he aconseguit, i em sap greu.
  Els demano que defensin la seva feina. Un país modern i eficient necessita servidors públics com vostès. Siguin bel•ligerants contra aquells que menystenen el seu treball. Sense vostès el país seria econòmicament més ineficient i socialment més injust.
  Bona sort, que tinguin un feliç 2011 i, de veritat, ha estat un honor i un plaer treballar amb tots vostès.
  Cordialment,

  Joan Boada i Masoliver
  Secretari general"

  ... Sense comentaris.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas