Grafologia barata d'un president i un alcalde

Porrera


Un munt de sobres. Cartes lacòniques de condol. Datades a finals de 2006. N'obro només unes poques, però tinc l'encert de desplegar-ne dues de molt interessants. M'ofereixen l'oportunitat d'analitzar les signatures originals de polítics cridats a les més altes responsabilitats durant els propers anys. L'immediat president de la Generalitat i el futur alcalde de Barcelona. Veritable casualitat. Una companya de feina, afeccionada a la grafologia i gens sospitosa (és una veritable apologeta del vot en blanc: imagineu-vos quins debats) m'hi fa veure una mica més enllà del més evident.

El primer, l'Artur Mas. Signatura breu i contundent. Tinta blava. Línies rectes. Arestes marcades. Tendència cap a avall. Diuen que marca capacitat per a l'acció. Una mena de V (serà una premonició de la victòria tants anys anhelada). O potser de M de Mas, però incompleta. S'insinua producte d'un gest brusc. D'algú ben segur de sí mateix. Un traç tan dur que, tot girant el full, sembla haver estat a punt de travessar-lo. El segon, Xavier Trias. Un home completament diferent. Signatura amable. Línies rodones. Suaus. Una rúbrica historiada, que es diria modernista. Pròpia d'un alcalde barceloní. Amb més recorregut. La Conxi hi veu un X i una T perfectament definides. La resta és més confusa. Traç ampli. Obert. Es diria d'algú disposat a escoltar. És la grafologia barata d'un president i d'un alcalde. Una altra manera de veure'ls.

Comentaris

  1. No hi crec gaire en aquests temes, però la descripció és tal com la imatge que tots dos donen a conèixer. Dos estils diferents per dos càrrecs diferents. El Trias, sense fer gaire res, resistint i donant una imatge conciliadora, s'ha col·locat molt per davant de l'Hereu a les enquestes. La pèrdua de BCN pot suposar la segona clatellada important als socialistes. Per cert, tinc curiositat per saber la de l'Hereu!

    ResponElimina
  2. Just abans d'eleccions, no sé si l'Avui o l'Ara, algú va treure una plana sencera amb les firmes dels contrincants, juntament amb la descripció de la lectura grafològica. A criteri personal meu, la grafologia només té una fallada: Qui és esquerrà i escriu amb la dreta, quina mena de firma li surt? Errònia de tots costats!

    Passant a coses més serioses, en Laporta està sospesant si fer un salt o no a l'Ajuntament de Barcelona. Que SI es presenti per Barcelona, és natural i gairebé obligatori. Però que ho faci ell en persona (en nom de SI), ho trobaria penós. S'hi podria fer interpretacions mal intencionades, malenteses i, potser encertades, malauradament.
    El que a mi m'agradaria d'en Laporta, seria que aprofundís amb l'escó presentant qüestions serioses que facin torontollar les bases adormides del Parlament. Res de "Tardanades" del Polònia, no! Presentar un inventari de greujes d'Espanya contra Catalunya; presentar una moció de queixa formal; estudiar la situació de Bèlgica; presentar un estudi comparatiu a la UE; etc... És legal no poder exercir responsabilitat plena als nusos de comunicacions propis? Hi ha molts temes, a més dels del dia a dia d'un Parlament per fer remoure un país des del Parlament. Tot això ja dóna prou feina per no anar a figurar a l'Ajuntment de Barcelona... No cal, amic Laporta, ni convé.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas