La banda dels 25


Siurana


L'altre dia el diari del comte de Godó publicava a plana sencera un reportatge sobre la banda dels 25. Una peça periodística que val la pena comentar. Es tractava de preguntar un per un als vint-i-cinc representants actuals dels PSC al Congreso de los Diputados que els hi semblava la possibilitat que el seu partit constituís un grup parlamentari propi. Cap sorpresa. Partidaris explícits, valents, decidits a defensar les seves idees: zero. Però zero, zero. Em va semblar un símil perfecte de la seva actuació en tots els altres temes que els afecten com a teòrics representants dels ciutadans catalans que són. Esperen ordres i les executen. I com el millor per a Catalunya, curiosament, sempre acaba coincidint amb el millor per a Espanya, cap problema. La ultranacionalista Teresa Cunillera encapçalava la desena de diputats que es manifestaven obertament en contra, en companyia de dos individus que han esdevinguts mítics pel seu nacionalisme (espanyol) i per als quals, com no podia ser d'una altra manera, perquè els incomoda, es tracta d'un debat equivocat: Daniel Fernández i Francesc Vallès.

Són homes totalment independents, però, que mai han sentit l'impuls de votar en contra del PSOE en defensa dels interessos del seu país. Senzillament, perquè el seu país és l'altre. El pitjor de la banda dels 25, però, reflectit en el reportatge, és que la immensa majoria dels consultats consideraven que era millor no contestar la pregunta. Fer-se els suecs. Ser un covard. Començant per la ministra Carme Chacón. Tropa en estat pur. Però no penseu malament. És possible que no tinguin cap opinió al respecte. Que ni s'ho hagin plantejat. No els cal. Ells van i pitgen el botó. Res més. D'aquí poc més d'un any, des del sofà de casa, tot gaudint de la meva primera abstenció en les properes eleccions espanyoles (que els bombin), xalaré tant veient com s'ensorren (s'admeten apostes: passaran de 25 diputats a tercera força política a Catalunya, darrere CiU i PP?) ... Això sí és que abans no han acabat d'enfonsar en la misèria la metròpoli i les colònies.

PS. Dies després, un dels muts, Sixte Moral, deixava clar en una carta dels lectors que ell sempre havia estat partidari del grup socialista català independent. Queda dit.

Comentaris

 1. Ells pitgen el botó,i gaudeixen d'un estil de vida envejable, que segurament els durarà de per vida.
  Sobre la Cunillera ?
  Escòria, no cal dir res més, però no els posem culpes, centenars de milers de catalans els van votar.
  Malauradament som un país majoritàriament provincià.

  ResponElimina
 2. Llàstima que optis per l'abstenció tant aviat, quan podràs triar entre una Erc que esperem ja hagi purgat els seus pecats i una Si que haurà tingut temps de demostrar el que és capaç de fer desde el Parlament.
  A l'any 2008 l'ultim diputat de Barcelona va costar 77.735 vots. Això es molt aprop dels 72.090 que ha tret Si el 2010.

  ResponElimina
 3. Al gueto de Varsòvia els nazis tenien a la seva disposició una tropa de voluntaris jueus que feien les tasques de policia anti jueva. Es lògit que a aquestes alçades de la pel·lícula i tal com va l'argument, tinguem en contra nostra policia espanyola formada per catalans. Es allò de "prefereixo que caigui els meu germans per les meves bales que no jo caigui amb les bales dels seus enemics". Quelcom molt trist i denigrant. Ara be: tots aquests tindran el seu Nurenberg.

  ResponElimina
 4. I DESPRES,. ELS MOLT BARRUTS,LI FOTEN LA CULPA AL "TRIPARTIT"QUE SI,PERO.....ELLS SOLETS SOM UNS PEICETS QUE ES PORTAN L'OLI.
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina
 5. La Cunillera i aquella que és a Brussel·les, la tal Badia, són del pitjor que hi ha. Això del PSC és quelcom inexistent; com a molt; Partit dels Socialistes que parlen Català (i no sempre) o bé Partit Socialista de la Chacón.

  ResponElimina
 6. Doncs, Ricard: es veu que la “tal Badia” sembla que estadísticament és de les menys pencaires (si més no quantitativament, qui sap si qualitativament també) d'aquest Rànquing:

  http://www.mepranking.eu/state.php?st=PC&order=name#ranking

  A banda d'aquestes dades poc més que curioses, dir-vos que també estic per acompanyar l'autor pel que fa a l'estrena d'abstinència (i potser abstracció) de les espanyoles i fer-ne (com a molt) antropologia d'anar per casa al costat d'unes birres. Potser seria bo explicar-ne els motius (cal?). O ni això.

  ResponElimina
 7. Heus ací el meu problema: Votar or not votar a les espanyes? Si fas abstenció, poc rendirà; si votes SI i/o ERC col·labores a posar una pica a Flandes (quina ironia!). Almenys, els fas la punyeta. De moment, jo no em vull donar per "desaparegut".

  ResponElimina
 8. Els diputats del PSC sí que representen el poble i les aspiracions del poble, Granollacs. Una majoria de catalans als quals ja els va bé la situació actual dels quals aquests 25 individus (i els de CiU)en són el mirall.
  Una de les principals tasques de l'indenpendentisme és anar minoritzant l'unionisme que, fins i tot després de la independència persistirà, especialment a la franja litoral sud.
  Aqusts diputats, com he dit, representen fidelment els seus votants, com la xusma que vota C's, no ens han de merèixer cap respecte.
  David Roig

  ResponElimina
 9. A la pràctica, no hi ha cap diferència entre aquests 25 i els 10 de CiU. La següent notícia, escandalosa al meu parer, n'és una mostra:
  http://www.som.cat/item/1268/un-tripijoc-al-senat-permet-a-ciu-i-el-psoe-subvencionar-les-autopistes-madrilen

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas