El fitxatge Mascarell: la perspectiva independentista

Priorat
No hi ha dubte que el sí de Ferran Mascarell a ocupar la conselleria de Cultura de la Gestoria ha estat un èxit incontestable del nou president Artur Mas. Tot i tractar-se del quart plat (Artur Mas volia una dona per al Departament de Cultura, a la recerca de la paritat en la lamentablement i habitualment considerada com la conselleria maria), no hi ha dubte del nivell tècnic i professional d'en Mascarell, membre de ple dret d'un de tants Governs que podrien considerar-se dels millors (on, per cert, no hi cabrien alguns dels consellers, de perfil força baix, triats finalment pel president, aquí sí, com a resultat de successius nos d'altres candidats més ben situats i valorats). No és moment d'analitzar els coneguts i polèmics posicionaments del nou conseller en relació al concepte de Cultura catalana, objecte de discussió pública amb motiu de la preparació de la presència catalana a la Fira de Frankfurt 2007.

Ara crec necessari destacar un altre element. Si des de la perspectiva de CiU el fitxatge de Mascarell suma, no sé si es pot dir el mateix des d'un prisma estrictament independentista. I com saben els lectors d'aquest bloc, qui i com governa la Gestoria, a alguns ens preocupa bastant relativament. Tenim problemes bastant més greus a encarar. M'explicaré: durant els darrers anys el sobiranisme ha anat guanyat posicions en l'àmbit socialista. Totes les enquestes dels grans mitjans repeteixen la xifra d'un 35% de votants del PSC partidaris del sí en un referèndum d'independència. Les reaccions a la debacle del 28-N han estat un altre indici, igual com el posicionament anterior d'antics alcaldes socialistes a favor de les Consultes als seus municipis (com ara a Badalona o Sant Boi de Llobregat). No sé si la captació per part de CiU dels personatges amb més sensibilitat sobiranista dins el socialisme català és una bona notícia, si és que volem que algun dia aquell s'emancipi del control del PSOE. No sé si és el millor per a l'independentisme, és a dir, per al país.

Comentaris

  1. Crec que és una bona jugada fer servir en Mascarell (d'indubtable nivell cultural) per remoure el PSC cap l'alliberament del PSOE. És possible que dins la ment del President hi hagi la idea d'arrossegar socialistes a la "Casa Gran". Altra cosa serà la possible castellanització de la vida cultural nostra. Un pas més de rosca...!!

    Al marge d'aquest tema, sabeu que hi va haver un cert increment de participants en les votacions. Però, el que gairebé no s'ha ventilat, és que aquest increment, inclosos altres votants habituals, van dispersar el seu vot amb partits tant tontos com "Carmen de Mairena", Pirates de Catalunya", etc. Per cert, C. de Mairena estava indignat de que l'haguessin votat. Va dir que tot plegat havia estat una broma, i que semblava mentida que hi hagués gent que l'hagués posat en una situació delicada en estar a punt de treure algun escó al Parlament. El resultat d'aquestes eleccions ha fet que sembli que PP-C sobretot i els altres hagin pujat de votants i no és així. La proporcionalitat de la Llei d'Hond (?) a provocat aquest miratge. Tothom feliç i a menjar anissos.....

    ResponElimina
  2. Crec que en aquestes eleccions els socialistes ja han perdut una part molt important del vot catalanista, tal com es veia a l'enquesta de l'Ara. Per tant, tampoc crec que intgui un gran efecte.
    Sobre l'elecció concreta per a Cultura, la seva etapa a l'Ajuntament de Barcelona no va ser precisament molt bona pel que fa a tot allò que sonés en català. Esperem que no repeteixi els mateixos esquemes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas